Botrányba fulladt a józsefvárosi önkormányzat augusztus 20-i megemlékezése. Az ünnepi műsor alatt ugyanis egy nagyjából 50 fős csoport tüntetett volna a kormány és Kocsis Máté "bevándorlásellenes politikája" ellen. Húsz "kidobó kinézetű ember" azonban elállta az útjukat, és megakadályozta őket abban, hogy részt vegyenek az ünnepségen, sőt, némi szóváltás után megütöttek egy idős nőt – állítja az Index és a Hír24.
A tüntetők a Nincs Alku Párt tagjai, és a Facebookon tették közzé felhívásukat, miszerint "Kocsis Máté augusztus 20-án beszédet mond a Józsefvárosban, ahol polgármesterként rontja a levegőt, mi pedig odamegyünk, és erőteljesen jelezzük: inkább ne beszéljen."
A józsefvárosi önkormányzat elismerte, hogy "atrocitás történt", ám azt állítják, abban nem vettek részt az általuk megbízott biztonsági őrök. Mint közleményükben írják, a józsefvárosi önkormányzat mai rendezvényét, mint minden más esetben, a közterület-felügyelet munkatársai biztosították.  Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. Az önkormányzat azt állítja, hogy a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést.
A tüntetők vezetője korábban megbeszélte a rendezvény biztonsági szolgálatának vezetőjével, hogy ha nem csinálnak semmi botrányosat, akkor bemehetnek a rendezvényre.
Az egyelőre nem derült ki, honnan érkeztek azok, akik "kidobóként viselkedtek", rajtuk ugyanis semmilyen azonosító nem volt. A rendőrség jegyzőkönyvet vett fel, de nem léptek közbe, amikor "kirobbant az atrocitás".
Az Origónak az önkormányzat újra elküldte a már korábban kiadott közleményét. Kocsis Máté még annyit hozzátett: nem kíván foglalkozni a tüntetés szervezőjével, Szabó Gáborral.
Frissítés: a fenti eset indexes szem- és kameraszögből: