Kedden nem sokkal 10 óra után megindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron - mondta a MÁV helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a migránsokat nem engedik be a pályaudvar csarnokába.
Váczi Viktor elmondta: hatósági intézkedés miatt a Keleti pályaudvart 9 óra 9 perctől zárták le. 10 óra 5 perctől újra engedélyezték a vonatközlekedést a Keleti pályaudvaron - mondta.
Hozzátette: ez azt jelenti, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a győri vonal vonatai "előbb-utóbb" ismét a Keleti pályaudvarig fognak közlekedni.
Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a Bécs felé induló nemzetközi vonat beállt a vágányra, a turisták ott vannak a csarnokban, de migránsokat nem engednek be.
A MÁV helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint a vonatforgalom várhatóan csak a kora esti órákra fog helyreállni, addig jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A vonatközlekedés változásairól a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton, a MÁV csoport internetes elérhetőségén és a Vonatinfó mobilapplikáción lehet tájékozódni.
(MTI)
A jelenlegi helyzet a Keletinél:
Az N1TV összeállítása:
Korábban írtuk: A budapesti Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatokat - közölte a pályaudvari hangosbemondó kedden nem sokkal 9 óra után. Mindenkit felszólítottak, hogy hagyják el az épületet.
A peronok és a pályaudvar előtti terület tele van migránsokkal - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A rendőrök sorfalat állnak a peronok előtt, de mind előttük, mind mögöttük vannak migránsok.
A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.
A Keleti pályaudvar lezárása miatt a 73-as és a 76-os trolibusz nem érinti a Munkás utca és a Keleti pályaudvar megállót, a 80A trolibusz pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállót - közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési központ kedd délelőtt.
A korábban a Keleti Pályaudvarra közlekedő személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig mennek, és onnan indulnak - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel.
A közleményben megerősítették, hogy 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat.
A Mávinform korábban azt közölte, 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat. A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.
(MTI)
Frissítés: küldenék a bevándorlókat is, de nem engedelmeskednek
A rendőrség zárta le a pályaudvart - erősítette meg Lőcsei Virág. A MÁV szóvivője az Origó érdeklődésére azt mondta, hogy hatósági intézkedésre nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti. A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.
Zoom
A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat állnak a rendőrök és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatják a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is áll, azokra nem lehet felszállni.
Az épület kiürítése egyelőre nehézkesen halad, hatalmas a torlódás és a kiabálás, a "menekültek" nem akarják elhagyni a pályaudvart.
Zoom
A tumultust elégelték meg a hatóságok, ami kialakult a helyszínen: dugig van ugyanis a pályaudvar, a peronon sűrű a tömeg, a migránsok azt várták, hogy felszállhassanak a vonatra. Ők már könnyebb helyzetben voltak - legalábbis azokhoz képest, akik a pályaudvar bejáratánál, illetve az utastájékoztató kijelző alatt zsúfolódtak össze, hiszen a két "menekült"csoport között kordon, és több tucat rendőr igyekezett megakadályozni, hogy mindenki egyszerre nyomuljon be a peronra.
Zoom
A határsértők teljesen elfoglalták a peront, ezért az egyik érkező vonatról nem is tudtak leszállni az utasok oda, hanem a rendőrök segítségével a síneken tudták elhagyni a vonatot.
Zoom
Napfelkelte a Baross téren
(Origó nyomán, képek: Origó, HVG)