Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. A rendőrség 17 személyt állított elő.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban azt közölte, hogy tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében készített iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.
A BRFK közleményében jelezte: pénteken 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.
Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy több jármű szélvédőjét betörték, kerekét kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. A környéket sokáig lezárta a rendőrség. Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak.
Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Ezt az információt a rendőrség nem kommentálta.
(MTI, videó: ATV)
Frissítés: a szurkolók szerint először a rendőrök támadtak
"Négyszáz magyar ultra és huligán állt össze csütörtök este Budapesten, hogy a pénteki Románia elleni Eb-selejtező előestéjén a fővárosban felbukkanó román szurkolókat üdvözöljék. A magyar brigád a Városligetben gyülekezett, és mintegy három órán keresztül csendben, fegyelmezetten és józanul várta az infókat a tucatnyi megfigyelőtől, akik a város különböző pontjain nézelődtek oláh drukkereket keresve.
A cél a Deák tér volt, ahová a különböző társaságok földalattival vagy gyalog jutottak el; konkrét cél nem volt, legfeljebb a körbenézés és a román csapat szálláshelyéhez való közelférkőzés volt mint lehetséges opció. Bár sokan szerették volna, ha jobb híján a Keleti pályaudvaron lévő menekülttábort látogatják meg az ultrák, a táborok vezetői erről már a korábbi egyeztetések során egyhangúlag lemondtak. A főleg fradistákból álló legnagyobb mag a Király utcán és a Dob utcán keresztül vonult végig. A körúton egy háromfős román társaság akadt a horgukra, akiket igen rendesen helyben hagytak, de ez még nem volt túl nagy fogás.
A Madách térre érkezve egy jó 70-80 fős rendőri egység hirtelen rátámadt a magyar szurkolókra, de a rendőröknek csak az elején volt nagy arcuk, pár másodperc elteltével érezhetően meglepődtek attól, hogy az ultrák nem adták könnyen magukat és néhány bekapott gumibotütés után visszatámadtak rájuk" - olvasható az Ultras Liberi oldalon. A teljes beszámoló ide kattintva érhető el.