Illegális bevándorlókat - köztük gyerekeket is - rugdosott egy kamerás nő Röszkénél. Több különböző videó alapján úgy tűnik, hogy a nő buktat fel egy menekültet, két fiatalba pedig bele is rúg. Kiderült, hogy az N1 TV munkatársáról van szó, őt a televízió "elfogadhatatlan viselkedése miatt" eltávolította.

Ma ismét kitörtek a bevándorlók a Röszke melletti gyűjtőpontról, a rendőrök pedig hiába próbálták megállítani őket, elsőre nem jártak sikerrel.
Váratlan helyről kaptak viszont segítséget: egy helyszínen dolgozó operatőr elgáncsolt egy férfit, aki gyermekkel a karján futott. Az esetről videó is készült, a 20 másodperces felvételt a német RTL televízió riportere tette fel a Twitterre.
A felvételen látszik, hogy a gyermekkel futó menekült kabátját egy rendőr kezdi el húzni, de végül nem szalad utána. A férfi elkezd futni a nagyobb méretű, profinak látszó kamerával dolgozó, maszkos operatőrnő felé. A kamerás nő kitér előle, majd, elgáncsolja a gyermekkel szaladó embert.
A férfi elesik, a gyermek az ő teste alá kerül. Ezután még annyi látszik, hogy a a férfi férfi felkel a földről, valamit kiabál a nőnek, és elindul. A gyermek a földön marad, amíg a felvétel tart.
Az alábbi felvételen pedig, amelyet az Index néhány perccel korábban készíthetett, szintén látszik ugyanez a nő, amint egy lányt és egy fiút is megrúg (0:38-tól).
A N1 TV nem sokkal később közleményben ismerte el, hogy az ő operatőrük a bevándorlókat rugdosó nő.
Azt írták, az N1TV munkatársa a mai napon "elfogadhatatlanul viselkedett" a röszkei gyűjtőpontnál. Kisberk Szabolcs főszerkesztő közleménye úgy folytatódik: "Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük."
A PM és a DK feljelenti
Nem tekinti azonban lezártnak az ügyet a Párbeszéd Magyarországért (PM). A párt közölte, hogy közösség tagja elleni erőszak miatt feljelenti az N1TV operatőrét. "Ez az emberi viselkedés legalja" - állapította meg a PM, emlékeztetve, hogy a közösség tagja elleni erőszak bűncselekmény büntetési tétele 1-5 év.
Ugyancsak feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció - tudatta a párt közleményében, hozzátéve: elvárják a rendőrségtől, hogy minél hamarabb megtalálja az ártatlan emberekre támadót.
(Origó nyomán)
Frissítés: "Mennyire általános ez a magatartás az N1TV munkatársai között?" - A HírTV lecsapott a témára, mint gyöngytyúk a takonyra: