Túlterheltsége miatt átmenetileg nem indít vonatokat Bécsből Budapestre az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtöktől. A korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális járatokat is.
A vasúttársaság közlése szerint jelenleg különjáratokat sem indítanak Münchenbe, mivel jelenleg sokkal több "menekültet" kell Bécsbe szállítani, mint elutaztatni az osztrák fővárosból. München fele tartó menetrendszerinti járatok közlekednek, azonban csak annyi embert engednek fel rá, amennyi a szabad ülőhely.
Az utóbbi két hétben csaknem minden vonatunk üzemelt, emiatt jelenleg kevesebb vonat áll rendelkezésre, hiszen a szerelvényeket karbantartani és takarítani kell - közölte a társaság szóvivője.
Az ÖBB egyelőre nem árusít jegyeket az érintett járatokra. Az ingázók és az iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg - áll a társaság közleményében.
Az Ausztriába érkező migránsokat különbuszokkal és különvonatokkal folyamatosan szállítják tovább az osztrák-magyar határról Bécsbe.
A MÁV vonatai Hegyeshalomig járnak a Budapest-Bécs vonalon
Átmenetileg csak Hegyeshalomig közlekednek a MÁV-Start Zrt. vonatai a Budapest-Bécs vonalon - tudatta a vasúttársaság csütörtökön, nem sokkal azt követően, hogy osztrák partnere jelezte: túlterheltség miatt átmenetileg nem indít vonatokat a két főváros között.
Az ÖBB kora délutáni közlése szerint a korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális járatokat is. Az ÖBB egyelőre nem árusít jegyeket az érintett járatokra. Az ingázók és az iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg.
A MÁV-Start közlése szerint az intézkedés miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon késések előfordulhatnak.
(MTI)