Hivatalos tájékoztatást még nem kapott a szentgotthárdi önkormányzat, de a Vas Népe értesülései szerint szombaton reggel 8 órakor megkezdik egy illegális migránsokat befogadó állomás építését Szentgotthárdon.
Csak a táborépítés megkezdése előtt néhány órával tudják meg az építők, hogy pontosan hol lesz a migránsoknak készülő sátortábor Szentgotthárdon – értesült a Vaol.
Több forrás szerint a szentgotthárdi Ipari park területén készül befogadóállomás. Hogy tábor lesz-e, vagy a körmendihez hasonlóan „ideiglenes regisztrációs pont”, arról egyelőre nincs hír.
A szentgotthárdi városvezetést nem tájékoztatták, Huszár Gábor polgármester pénteken azt mondta, nem tud arról, hogy Szentgotthárdon is épül sátortábor.
Zoom
Körmenden is azonnal felhúzták a semmiből
A Belügyminisztérium egyelőre nem tett közzé információt egy újabb vasi táborról – bár a körmendiről szóló hivatalos tájékoztatás is órákkal a sátorállítás után került napvilágra. A körmendi sátortábor húsz óra alatt készült el, így ha tényleg nekilátnak a munkának szombaton reggel, akkor vasárnap már Szentgotthárd is regisztrációs pont, illetve befogadóállomás lehet - a második Vas megye területén.
Jobbik: nem akarunk bevándorlókat Szentgotthárdon sem!
A Jobbik tiltakozik a Belügyminisztérium újabb önkényeskedő akciója ellen, amivel a körmendi után újabb menekülttábort kíván telepíteni Szentgotthárdra is! Felháborító az az eljárás, amellyel a tárca végrehajtja ezeket az akcióit a lakosság megkérdezése nélkül - írja közleményében Bana Tibor országgyűlési képviselő és Lábodi Gábor önkormányzati képviselő. Alább a folytatás.
Zoom
Üdvözlet debrecenből Szentgotthárdra
Felmerül a kérdés, hogy V. Németh Zsolt államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő mennyire képviseli az itt élők érdekeit, ha már a második ilyen esemény zajlik le választókerületben, és eddig nem nyilatkozott, nem emelte fel szavát a táborok megépítése ellen.
Követeljük a lakosság teljes körű tájékoztatását és a válaszokat arra a kérdésre, hogy mi lesz az itt elhelyezett illegális határsértőkkel abban az esetben, ha az osztrák fél teljesen lezárja a határait! A Jobbik minden lehetséges eszközzel tiltakozni fog a szentgotthárdi tábor ellen is.
Frissítés: Egy nap alatt rántják fel az új gyűjtőpontot Szentgotthárdon
Négyszáz ember egyidejű befogadására alkalmas gyűjtőpont építése kezdődött meg Szentgotthárdon az ipari park területén szombaton reggel - közölte az MTI-vel a város polgármestere.
Huszár Gábor elmondta: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól pénteken kapott tájékoztatást arról, hogy szombaton reggel megkezdik a gyűjtőpont építését, amely a tervek szerint egy napot vesz igénybe. A polgármester hozzáfűzte: péntek este telefonon tájékoztatta a szentgotthárdi képviselő-testület tagjait, jelenleg pedig az építkezés helyszínén tartózkodik.
Huszár Gábor hangsúlyozta: a gyűjtőpont létesítésére kijelölt terület lakott területektől viszonylag távol, Szentgotthárd és Rábafüzes között félúton, az ipari park egy őrzött részén terül el. Szavai szerint nem valószínű, hogy a gyűjtőpontra érkező migránsok közül sokan feltűnnének majd Szentgotthárd belvárosában, hiszen néhány száz méterre az ipari park másik oldalán már ott van Ausztria.
(Kuruc.info - Vaol - MTI nyomán)
Kapcsolódó: