Az M1 Híradója tovább vizsgálta azokat a telefonokat, amelyeket a bevándorlók hagyhattak vagy dobhattak el a jelenlegi határ közelében. Több mint ezer képet és videót találtak a telefonokban. Van olyan videó, amelyiken látszólag egymást jól ismerő férfiak szándékosan bántják, kínozzák egymást. A pszichológus szerint ez felkészülés lehet a lelki és fizikai fájdalmakra.
A péntek esti M1 Híradóban bemutatott egyik felvételen az látszik, hogy tucatnyi férfi zsúfolódott össze egy teremben. A két fehér ruhába öltözött térdeplő fiatal megállás nélkül pofozza egymást. Mellettük egy terepruhás, pisztolyos férfi pedig arra buzdítja őket, hogy erősebben üssenek. A többiek unott közönnyel nézik mindezt.
Végh József kriminálpszichológus szerint ezeknek az embereknek nem az élet, hanem a halál számít. "Olyannyira dicsőség öngyilkos terroristának lenni, hogy vetélkedés folyik, kinek a valakije lehet öngyilkos merénylő, és egy egyszerű halandóból nem lehet öngyilkos merénylő".
A szakértő arról is beszélt, hogy már Magyarországon is módosítottak a túsztárgyalók oktatásán. Arra is fel kell már őket készíteni, hogy a Közel-Keletről érkezettekkel a halálukról egyezkedjenek, ne az életükről.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: