A TEK több munkatársa csalt úgy egy ismert betelefonálós játékban, hogy ismerték a rendszert kezelő informatikust, aki szólt nekik, hogy mikor kell elindítani a hívást ahhoz, hogy biztosan nyerjenek. Az érintettek betelefonáltak - és nyertek. A hírt a 444-nek a Fővárosi Főügyészség is megerősítette.
Zoom
Ez sem volt elég, további izgalmakra vágytak
A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy a TV2-nél nyomozást folytatnak egy nyereményjátékukkal kapcsolatban. A feljelentést a Nemzeti Védelmi Szolgálat tette, akik a rendőrség hivatalos állományának tagjait ellenőrzik, a csatorna és a TEK ügye azonos - írja a lap.
A terrorelhárítás a nyomozás kezdetén megszüntette az érintettek jogviszonyát, akik közrendvédelmi, operatív szolgálatot folytattak. Kérdéses, hogy TEK-es jogviszonyuk után a rendőri állományban továbbra is dolgozhatnak-e. A 2012-es adatok szerint a TEK alkalmazottjai átlagosan 450 ezer forintot kerestek.
A főügyészség ezt közölte levelében:
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére 2014. decembere óta csalás bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy országos TV csatorna 2010-2013. közötti nyeremény-játékával kapcsolatban. Az ügyben a Terror Elhárítási Központ állományába egykoron vezényelt hivatásos rendőrök is érintettek, akiknek a TEK-hez vezénylése már megszűnt – a bűncselekmény nem függött össze szolgálati feladatukkal. Gyanúsított nincs az eljárásban. A nyomozás érdekében a főügyészség további információt nem kíván adni.
(HVG - 444 nyomán)