Életszerűnek találta a Fővárosi Bíróság – egyelőre nem jogerős – ítélete azt a tanúvallomást, miszerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő fogyaszthatott drogot, szemben azzal, amit a politikus eddig állított, és ami mellett továbbra is kitart. A bíróság ezzel a Deutsch drogozásáról beszélő Juhász Péternek adott igazat.
Zoom
Elutasította elsőfokú – egyelőre nem jogerős ítéletében – a Fővárosi Bíróság Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő beadványát. Deutsch azért perelte be az Együtt politikusát, Juhász Pétert, mert ő azt állította, hogy a fideszes képviselő fogyasztott már kábítószert.
Deutsch Tamás ezt a nyilvánosság és a bíróság előtt is tagadta, de Juhász az ítélethirdetés után azt mondta, az ítélet szerint nem sértette meg a fideszes politikus jó hírnevét a drogos váddal. A bíró életszerűnek nevezte a Juhász által tanúként még a szeptemberi tárgyalásra beidézett férfi vallomását, aki azt állította: 1991-ben együtt füvezett a fideszes politikussal.
Díler és rendőr is tanúskodott
Juhász ezúttal újabb tanúkat is felvonultatott a perben: egy drogdíler írásos vallomásában azt állította, hogy többször adott el kokaint Deutschnak, volt, hogy közösen fogyasztottak kábítószert. Egy rendőr – ugyancsak írásos vallomásban – pedig azt állította, hogy a fideszes politikust egy exkluzív masszázsszalonból vitték el egyszer, de valójában csak kimenekítették az épületből, eljárást nem kezdhettek vele szemben, mert képviselőként mentelmi joga volt.
"Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint, kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen" – állította a rendőr. A tárgyaláson Deutsch egyébként mindkét fenti vallomásban foglaltakat tagadta.
Juhász pénzbüntetést kapott
Ezzel együtt a nem jogerős ítéletben Juhász Pétert elmarasztalta a bíróság, mert közzétett korábban egy olyan videofelvételt, ami Deutsch Tamást ábrázolta, ám ehhez nem kért tőle engedélyt, ezzel pedig megsértette a képviselő képmáshoz fűződő jogait. Juhásznak 100 ezer forint bírságot kell fizetnie - írja az Origó.
Juhász közzétette Facebook-oldalán a vallomásokat, igen pikáns szövegek:
1. A rendőr vallomása
Alulírott ....(adatok)...... a polgári perrendtartásról, valamint a büntetőeljárásról szóló törvényekben foglalt, a tanúkra vonatkozó eljárási jogok, így különösen a vallomástétel megtagadásának jogára, a hamis tanúzásra és a hamis vádra vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében az alábbi nyilatkozatot teszem. Tudomással bírok arról, hogy jelen nyilatkozatom a Deutsch Tamás által Juhász Péterrel szemben indított perben kerül majd felhasználásra, továbbá kijelentem, hogy a peres felekkel perben haragban nem állok, így nyilatkozatomat minden szempontból érdektelenként teszem meg.
1998-tól dolgoztam a BRFK kábítószerbűnözés elleni osztályán mint nyomozó. 1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer-terjesztés és -fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószergyanús anyagokat foglaltunk le. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen. A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak. Kokaint és heroint abban a helységben is találtunk, amelyben Deutsch Tamást tartózkodott.
Kivittük az épületből, vele szemben intézkedni nem volt lehetőségünk, hiszen, országgyűlési képviselő lévén, mentelmi joga volt. Sokan voltak a környéken, az akció fölébresztette a környező házak lakóit. Deutsch fejét letakarva gondoskodtunk az elszállításáról. Az események további alakulása előttem ismeretlen.
Pár hónappal a Sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer-terjesztés és -fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról.
Mindkét esetben a kábítószer terjesztésén és fogyasztáson túl az illetékes szakszerv több személy ellen is lefolytatott eljárást üzletszerű kéjelgés és üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával.
2. A kokaindíler vallomása
Alulírott .........(adatok)..... a polgári perrendtartásról, valamint a büntetőeljárásról szóló törvényekben foglalt, a tanúkra vonatkozó eljárási jogok, így különösen a vallomástétel megtagadásának jogára, a hamis tanúzásra és a hamis vádra vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében az alábbi nyilatkozatot teszem. Tudomással bírok arról, hogy jelen nyilatkozatom a Deutsch Tamás által Juhász Péterrel szemben indított perben kerül majd felhasználásra, továbbá kijelentem, hogy a peres felekkel perben haragban nem állok, így nyilatkozatomat minden szempontból érdektelenként teszem meg.
1995 nyarán az Extacy 2000 night club üzletvezetőjeként dolgoztam, ahol törzsvendég volt Deutsch Tamás. Ezen a helyen rendszeresen fogyasztott velem együtt kokaint, mivel az üzlet akkori tulajdonosa közvetlen beszerzője volt az abban az időben Spanyolországból beszállított kokainnak. Ez a kokain kb. 60%-os volt, ezért kizárólag prominens emberek voltak képesek megfizetni. Ez a tisztaságú kokain utcai forgalomban nagyon ritka, ezért jártak oda ezek az emberek.
Deutsch Tamást 1986 óta ismertem személyesen is, 1995-ben tisztában voltam vele, hogy ő parlamenti képviselő.
Azért tudom, hogy ő is fogyasztott, mert rendszeresen közösen is fogyasztottunk
1995 június-, július-, augusztusában tőlem vásárolt kokaint, összesen 50-60 grammot.
Az Extacy 2000 emeleti részén zárt irodában történt általában a fogyasztás, illetve pár alkalommal lent a tánctér melletti szeparéban közösen a lányokkal, akik ott „dolgoztak”. Egy este több alkalommal is fogyasztottunk, mert a kokain olyan, hogy addig fogyasztja az ember, amíg van.
Frissítés: a Jobbik feljelentést tesz
Jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt feljelentést tesz a Jobbik Deutsch Tamás ügyében, miután a BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának egyik korábbi nyomozója és egy drogkereskedő bírósági tanúskodása során terhelő vallomást tett a Fidesz politikusára, s ez alapján a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint kijelenthető, hogy Deutsch Tamás drogozott.
Az interneten is megjelent, megdöbbentő rendőri vallomás szerint egy masszázsszalonban és egy kuplerájban tartott razzia során érték tetten Deutsch Tamást, akit azonban mentelmi joga miatt inkább arcát eltakarva kimenekítettek. Pedig tettenérésnél mentelmi joggal rendelkező politikusbűnözőt is elő lehet, sőt elő kell állítani, ezért hivatali mulasztás és bűnpártolás miatt ismeretlen tettesek ellen is feljelentést tesz a Jobbik. Az Extacy 2000 night club üzletvezetője tanúvallomása szerint rendszeresen együtt fogyasztott a legdrágább kokainból Deutsch Tamással, aki jelentős mennyiséget vásárolt is tőle. A Jobbik felszólítja a Fidesz politikusbűnözőjét: a tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel ne bújjon a mentelmi joga mögé!
Deutsch Tamás az általa indított perben házhoz ment a pofonért, pedig Szanyi Tibor is megmondhatta volna neki, hogy ő nem véletlenül nem perel, ha alkoholistának nevezik. Orbán Viktor miniszterelnök emberei, Habony Árpád főtanácsadó és Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos gondoskodott róla, hogy a Fideszről a kupleráj és a kokain jusson eszébe az embereknek. Írásbeli kérdéssel fordulok a kormányfőhöz, hogy végre választ kapjunk: közpénzből finanszírozták-e Habony Árpád elhíresült ibizai útját?
Deutsch Tamástól azt várjuk, számoljon el, mennyi pénzt költött drogra az elmúlt évtizedekben, mert az közéleti megnyilvánulásaiból is gyakran látszott, hogy túl sok kokaint szívott. A Jobbik felszólítja, hogy mondjon le a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöki posztjairól, mert ezekre méltatlanná vált, s az MTK-elnöki, a miniszterelnöki biztosi és a Fidesz EP-képviselői tisztségének megőrzésével beérhetné, ha azokban a körökben drogos életvitele nem zavar senkit.
Kövér Lászlótól is reakciót vár a Jobbik: Deutsch Tamás önmegvalósításának erről a formájáról mi a véleménye? - írja közleményében Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.