Nyomoz a rendőrség a Fidelitas februári füzesgyarmati zárt rendezvényén történt verekedés miatt. Az eset érintettjei nem tettek bejelentést a rendőrségen, ezt megtette helyettük Tényi István, a Fidesz fő feljelentője. Bejelentése nyomán a Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást.
A "wellness disznóvágáson" állítólag Kerékgyártó Gábor, Vinkovics Norbert, a szervezet budapesti alelnöke, Lehoczki Ádám és Bordács Bálint kezdett dulakodni. Utóbbi kettő meg is sérült a verekedésben.
Zoom
Nem világos, hogy pontosan mi szította fel az indulatokat. Egy a Facebookra feltöltött – és azóta onnan törölt – beszámoló szerint olyan szövegekkel kezdődött a verekedés, mint hogy „na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?” A beszólogatás és a vita hátterében az állhatott, hogy a két megsérült fidelitasos az ifjúsági tagozat volt budapesti elnökének, Kurucz Dániel köréhez tartozott. Ez a kör viszont kvázi belső ellenzéke a Fidelitas jelenlegi vezetésének. Kurucz a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, az eset után lemondott és kilépett a szervezetből, pedig ő maga nem volt jelen a verekedésnél.
Lehoczki megerősítette, hogy folyik a nyomozás az ügyben, ennek részleteiről nem akart beszélni. A többi érintett sem akart nyilatkozni - írja az Index.