A Jobbik szerint a Föld Napja alkalmából ma bocsánatot kérhetne Orbán Viktor, amiért azt mondta a kormányzatából kiebrudalt Illés Zoltánnak, hogy „a környezetvédelem baloldali issue, a gazdag országok ügye, akadályozza a gazdasági fejlődést, ilyenre mi nem költhetünk” - írja közleményében országgyűlési felszólalását idézve Novák Előd, a Jobbik alelnöke. Ezek a nemrég nyilvánosságra került kormányfői kijelentések - folytatja - olyan elképesztőek, amilyeneket eddig tőle csak a WikiLeaks dokumentumai közt olvashattunk más ügyekben.
A Jobbik alelnöke szerint Illés Zoltán korábbi szakállamtitkár aggódó figyelmeztetései pusztába kiáltott szavaknak bizonyultak.
"Maga süket?! – kérdezhetnénk Orbán Viktortól, de inkább felhívjuk figyelmét: itt az idő, hogy szakítsunk azzal a nyugati hazugsággal, hogy a környezetvédelem balliberális privilégium. Orbán Viktorral ellentétben mi, jobbikosok hisszük, hogy a zöldgondolat és markáns nemzeti politika feltétele egymásnak. Valóban létharmonikus, hiteles környezetvédő programmal csak az állhat elő, aki szereti, becsüli és tiszteli azt a földet, ahol él, annak múltját, kultúráját és társadalmát, vagyis aki nemzeti gondolkodású, nacionalista" - szögezte le Novák.
„Zöld parlamentet” is szorgalmaz a Jobbik a Föld Napja alkalmából, mert az Országgyűlésnek jó példát kéne mutatnia, felelősebb és környezettudatosabb gondolkozásra kellene ösztönözni az embereket, azonban Kövér László vezetése alatt - mint fogalmazott a jobbikos képviselő - az Országház is kifejezetten káros képet fest.
Zoom
Novák Előd közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, így kiderült: tavaly pusztán A4-es lapból 7 443 000-et használt el az Országgyűlés. Ennek fő oka, hogy a XX. században ragadt házelnök merev vezetése alatt még mindig nem működik az elektronikus iratbeadás és ügyvitel. Bár az Országgyűlés Hivatala már 2010-ben is hardverkulcsos laptopokat vásárolt a képviselőknek, mégis csak papíron lehet benyújtani például módosító javaslatot vagy írásbeli kérdést, ami a szükséges aláírások miatt egy vidéki képviselőnél olykor felesleges utazásokat, indokolatlan környezeti terheléseket jelent - magyarázza a nemzeti párt alelnöke.
"Érthetetlen, hogy a XXI. században, amikor már adóbevallást is lehet elektronikusan benyújtani, miért olyan a vagyonnyilatkozatok 'elektronikus' rendszere, hogy gépi kitöltés után is kötelező nyomtatni, aláírni, s úgy beadni, hogy aztán kép formájában tegyék közzé a világhálón, nem is szöveges, kereshető formában, amit az átláthatóságért küzdő civil szervezetek is régóta hiába szorgalmaznak, és persze nem is környezettudatos" - zárul Novák közleménye.
"Rossz üzenetnek tartom azt is, hogy a Parlament dohányzóudvarát több ezer wattos hősugárzóval fűtik, ezért az „utca fűtésének” megszüntetését is kezdeményeztem Kövér Lászlónál már egy éve, de hiába. Persze legalább annak örülhetünk, hogy az ülésterem mellett lévő műemlék hamutartókba már nem nyomja el cigarettacsikkjeit Szanyi Tibor, amire sajnos láthattunk példát korábban, ahogy emlékezetesek azok a beszédei is, melyek szondáért kiáltottak egy-egy stílszerűen feles törvény vitájában” – ezekről is beszélt Novák Előd a Föld Napja alkalmából mondott napirend utáni felszólalásában.
(Kuruc.info)