Kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat találtak a birtokvédelmi határozattal érintett területen - közölte a rendőrség.
Jegyzői felkérésre a birtokvédelmi határozat végrehajtását elrendelő végzés alapján intézkedtek a Városligetben a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. A terület átadását követően a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A kutya több helyen is jelzett, amely alapján a rendőrök megkezdték a helyszíni intézkedést és a szemle lefolytatását.
A szemle során a rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt - olvasható a Police.hu-n (innen származnak a fenti fényképek is).
Tizenkét anarchistát állítottak elő
A rendőrség egy másik közleménye szerint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt jártak el a rendőrök a Városligetben, az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt, mivel egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén a jelenlévők elállták az utat, megakadályozták egy munkagép bejutását a területre, a rendőri felszólításnak nem tettek eleget és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.
A Városliget Zrt. szerda délelőtt közölte az MTI-vel, hogy elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet. A társaság tájékoztatása szerint az illetékes jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának. A terület kiürítését szerda reggel elkezdték a hatóságok.