Egy 12 éves kislánnyal erőszakoskodott a bicskei befogadóállomás egyik lakója Bicskén.
Zoom
A menekültkérelmének elbírálására váró, 40 év körüli török férfi (merthogy, mint tudjuk, Törökországban is borzalmas háborúk dúlnak) megtámadta a kislányt, lerángatta több ruhadarabját, és meg akarta erőszakolni. A gyermeknek, bár meztelen alsótesttel, de sikerült elmenekülnie.
A támadót a rendőrök elfogták, szexuális visszaélés miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.
A török férfit a Székesfehérvári Járásbíróság hétfő délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte.
(Híradó nyomán)
Frissítés: a Feol.hu így ad hírt az esetről: Szexuális visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatás
A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a hétfőn tartott ülésen előzetes letartóztatását rendelte el annak a külföldi állampolgárságú férfinak, aki ellen a Fejér Megyei Rendőr­főkapitányság szexuális visszaélés bűntette miatt folytat eljárást.
A gyanúsított idén augusztusban érkezett a zöld határon keresztül, illegálisan. Jelenleg humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezik, menedékjogi kérelmének elbírálása folyamatban van. Az alapos gyanú szerinti cselekmény részleteiről a kiskorú sértett védelme érdekében és a nyomozás kezdeti szakaszára figyelemmel a bíróság további adatokat egyelőre nem közölt.
Az előzetes letartóztatást arra figyelemmel rendelte el a Székesfehérvári Járásbíróság hogy a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél jelenléte másképp nem biztosítható.
Lapunk információja szerint indokolhatja ezt a bűncselekmény súlya is.
A kiszabható büntetés alapesetben is 1­-től 5 évig terjedő szabadságvesztés, amennyiben a szexuális visszaélést 14 év alatt kiskorú sérelmére követték el.
A bíróság végzése nem jogerős.