A Magyar (sic!) Iszlám Közösség elnöke, Bolek Zoltán szerint a "muszlimok elleni gyűlölet" már többször tettlegességbe torkollt Magyarországon, ezért levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, kérve, hogy biztosítsa a fizikai védelmet mecseteik és családjaik számára, vagy - bár néhány sorral előtte még azt bizonygatja, hogy itt van a hazájuk - adjon lehetőséget kivándorlásukra. Uszításról, állítólagos fizikai bántalmazásokról és mecsetgyalázásokról is panaszkodott a tavaly még a kormány ellen vallási tiltást, ún. haramot kiadó fő-identitászavaros.
Zoom
Bolek Zoltán
A teljes Bolek-levelet eredeti formájában, annak helyesírási hibáival együtt közöljük. Ez utóbbiért elnézést kérünk a vallási vezető nevében is, bár érthető, hogy megtagadott kultúrájának építőelemei egyre halványabban élnek emlékeiben.
Igen tisztelt Miniszterelnök Úr!
Az egyre nagyobb mértékű, muszlimok elleni gyűlölet és fenyegetések miatt, mely már többször is tettlegességekbe torkolt, felkérem Önt, hogy szóljon a Magyar Néphez, a parlamenti politikusokhoz!
Tisztelettel kérem, hogy biztosítsa fizikai védelmünket, a mecseteink, családjaink számára is!
Kijelenthetem, hogy félünk. Láttuk a történelmi példákat, amit európai kisebbségek ellen elkövettek, kezdve a Holokausztól, Srebrenicáig bezárólag!
Kendős muszlim nőket ért atrocitás, fenyegetések tömkelegét kapjuk, s sok politikus, vagy újságíró félreérthető, felelőtlen nyilatkozata miatt az emberek gyűlölködnek, immár teljesen nyíltan a hazai muszlimok ellen!
Nem vagyunk sokan, magyar muszlimok, s nekünk Magyarország a Hazánk, míg egy nem magyar muszlimnak van lehetősége szülőhazájába elköltözni, számunkra nincs elvileg hová "haza menni."
Félünk, mert eddig még senkit sem vonta felelősségre uszításért, vagy akár a fizikai tettlegességért, vagy mecsetünk meggyalázásáért!
Amennyiben úgy gondolja, hogy az Iszlámnak, vagy a muszlimoknak nincs keresni valójuk ma Magyarországon, kérem, jelezze, s adjon lehetőséget arra, ha kell új helyet kereshessünk magunknak, ahol békében, félelem nélkül és biztonságban érezhetjük magunkat.
Mert attól félünk, hogy csakúgy mint például a roma gyilkosságuknál, egyszer
megölnek egy muszlimot, vagy felgyújtanak egy mecsetet. 2005-ben már belőttek a mecsetünk ablakán, tették ezt ismeretlenek, következmények nélkül.
Apám családját kitelepítették a Felvidékről a Benes dekrétumok miatt, Anyai nagyapámat elvitték, mert kulák volt. Engem meg 1979-ben tiltottak el 5 évre a közügyektől, rendszerellenes izgatás miatt, s útlevélkérelmeimet "közügyeket sért" indoklással utasították el. Akkor a politikai meggyőződésem miatt üldöztek, most a vallásom miatt ér majd hátrányos megkülönböztetés a jövőben, vagy akár most is?
Válaszát várva, maradok tisztelettel, Bolek Zoltán, elnök, Magyar Iszlám Közösség, egyike a sok magyar muszlimnak
Kapcsolódó: