Magyarul beszél, és még ahhoz is volt hidegvére, hogy a detonáció után cipőt cseréljen a Teréz körúti robbantó. A rendőrségen tegnap jelentkezett a támadás egyik koronatanúja - írja a Bors.
Gőzerővel folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó kézrekerítésére. Kiszivárgott információk szerint az elkövető a robbanás után ledobta a világos színű horgászkalapját, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Pontos terv szerint cselekedett, hiszen ezután fehér sportcipőjét is lecserélte, majd a Blaha Lujza tér felé vette az irányt. Az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal elnézést kért. Dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.
Ugyanakkor a KNYF tegnap egy felhívást tett közzé. Továbbra is kéri a szemtanúk jelentkezését és a kamerafelvételek megőrzését. Kiemelten kérik azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett. A felhívás hatásosnak bizonyult, ugyanis a hölgy tegnap már meg is jelent a rendőrségen. Dr. Simon Richárd közölte: eddig közel kétszáz bejelentés érkezett a lakosságtól az esettel kapcsolatban. A kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül már sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni.
Zoom
A robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő, A. Szabina továbbra sincs kihallgatható állapotban, bár az intenzív osztályt már elhagyhatta. A két sérült rendőr a Honvéd Kórházban 24 órás védőőrizet alatt áll.
Zoom
Tegnap a felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium létrehozott egy internetes oldalt, amelyre bárki feltöltheti a felvételét, amelyet szombaton a robbantás közelében készített. Az oldal a robbantas.bm.gov.hu cím alatt érhető el.
(Bors nyomán)