Nyomkövető alkalmazása mellett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság egy idős férfit hétfőn elgázoló nő ellen, miután kétmillió forint óvadék ellenében megszüntette előzetes letartóztatását - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.
Zoom
A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt csütörtökön egy hónapra elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, aki Budapesten hétfőn elgázolt egy 85 éves férfit, aki a helyszínen meghalt. A gyanúsított a baleset után az autóval megállás és segítségnyújtás, valamint a rendőrség értesítése nélkül elhagyta a helyszínt. Később jelentkezett telefonon a rendőrségnél – közölték.
A bűncselekmény megalapozott gyanúját a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, helyszínrajz, fényképmelléklet, tanúvallomások, rendőri jelentések, tanúvallomások és okiratok támasztják alá.
Zoom
A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a gyanúsított baleset utáni magatartására, a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára, valamint a közlekedési előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte csak kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ráadásul a bűncselekmény minősítése súlyosbodhat a további nyomozás eredményeként – tették hozzá.
A gyanúsított védője óvadék iránti kérelmet terjesztett elő, egyben indítványozta enyhébb kényszerintézkedés elrendelését.
Zoom
A közleményben az áll: az előzetes letartóztatást csak az elkerülhetetlenül szükséges esetekben és mértékig szabad elrendelni, a bírónak mérlegelése során meg kell keresnie a kényszerintézkedésnek azt a legenyhébb fajtáját, amely még alkalmas a büntetőeljárás sikerének biztosítására.
A bíróság megállapította, hogy fennállnak az óvadék elfogadásának törvényi feltételei, ezért az előzetes letartóztatás elrendelése mellett helyt adott az erre irányuló indítványnak. Amint beérkezik a bíróságra az óvadék befizetéséről szóló értesítés, a gyanúsítottat azonnal szabadlábra kell helyezni – írták.
A bíróság a kétmillió forintos óvadék elfogadását lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett látta indokoltnak. Ennek életbe lépését követően a gyanúsított Budapest közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg.
A végzés nem jogerős, a nő egyelőre előzetes letartóztatásban marad.
(MTI)
Frissítés: étteremlánc-tulajdonos a "magyar Rezesova"
A TV2 közölt néhány kikockázott képet a drogos plázalibáról, melyek alapján nem volt nehéz beazonosítani az elkövetőt. Aljasságáról sokat elárul, hogy azzal mentegetőzik, ő felhívta a rendőrséget - de csak akkor tette meg, amikor az autó tulajdonosa értesítette, hogy keresik a nyomozók.
Azt hazudta továbbá, hogy nem vette észre a balesetet - az autó állapota alapján ez teljesen hihető...
Az összeállításban közölt képek:
 
Zoom
 
Zoom
És a kitakarás nélküliek a nő Facebook-oldaláról:
 
Zoom
 
Zoom
A kokainos gyilkos neve Török Klára Petra, és a Petra'z nevű étteremlánc igazgatója. Kérdés, meddig, és meg tudja-e pénzzel vásárolni a teljes szabadságát is...
 
Zoom
 
Zoom
(Kuruc.info)