Mindössze fél perccel éjfél után a Semmelweis Egyetem II. Női Klinikáján jött világra 2017 első újszülöttje a fővárosban. Az intézmény tájékoztatása szerint a gyermek 2850 grammal született és a Noel nevet kapta.
A fővárosi állami intézmények szülészetei közül sok helyen született gyermek Újév napján, több kórházban 2017 első órájában: az Uzsoki kórházban 0 óra 12 perckor, a Jahn Ferenc kórházban és a Szent Imrében 0 óra 35 perckor, a Magyar Honvédség Állami Egészségügyi Központ szülészetén pedig 0 óra 40 perckor.
Frissítés: Noel is Rikárdó
Íme Csorba Benjámin Noel, az év első újszülöttje, aki a Semmelweis Egyetem II. számú klinikáján született mindössze fél perccel éjfél után, és anyja, Horváth Valéria. Noel a második gyerek a családban.
Zoom
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója köszönti az új év első újszülöttjét, Csorba Benjámin Noelt és anyját, Horváth Valériát
2. frissítés: Bács-Kiskunban Leonárdónak örülhetünk
A kiskunfélegyházi Kozák Dóra január 1-jére volt kiírva, és alig telt el 3 és fél óra az új évből, meg is született Aladár Leonárdó, aki így 2017 első babája a kecskeméti megyei kórházban.
Zoom
A 22 éves cigányasszony első gyereke most 19 hónapos, Anabel Dórának hívják. Öccse, Aladár Leonárdó 51 centivel és 3500 grammal született. Aladár Leonárdó nemcsak Kecskeméten, Bács-Kiskun megyében is elsőként látta meg a napvilágot.
(MTI - HVG - Baon nyomán)
3. frissítés: Novák Előd: A cinkos hallgatás helyett lelkiismereti kötelességemnek érzem, hogy ismét figyelmeztessek: a cigányság száma generációnként megduplázódik, miközben a magyarság nemzedékenként megfeleződik
Szimbolikus, hogy ismét cigány gyermek lett az év első szülöttje e nevében még magyar országban, de a Kuruc.infót leszámítva ezt nemigen tekintették hírértékűnek sehol, csendben asszisztálnak a médiumok és a pártok ahhoz, hogy nemzetünk lassan kisebbségbe szorul saját hazájában. Örülök, ha magyar identitással (is) fog rendelkezni ez az újszülött és bármely más cigány gyermek, de a törvény is a 13 nemzetiség egyikeként sorolja be őket (hasonlóan az ukránokhoz, románokhoz stb.), így nyugodtan fel lehetne hívni a figyelmet a legnagyobb kisebbség népességrobbanására.
A cinkos hallgatás helyett lelkiismereti kötelességemnek érzem, hogy ismét figyelmeztessek: a cigányság száma generációnként megduplázódik, miközben a magyarság nemzedékenként megfeleződik, hiszen átlagosan már egy gyermek sem születik a magyar családokban! Minek megvédeni a magyar földet, minek megvédeni a határokat, ha a magyarság kihalását érdemben nem orvosolja egyik kormány sem, s inkább passzív eutanáziához hasonló politikát folytat? Még az államfő is mindig csak a divatos fenntarthatóságról beszél, de hallgat arról, hogy demográfiai okok miatt sem fenntartható a rendszer.
A cigányság (valamint Afrika és Ázsia) népességrobbanása, illetve a magyarság népességfogyása nem pusztán nemzetpolitikai ügy, hiszen a katasztrofális demográfiai folyamatok a nyugdíjrendszer, sőt az egész államháztartás összeroppanásával fenyegetik Magyarországot, ahogy arra többször is felhívtam a figyelmet az Országgyűlésben - de mindhiába. Így a képviselőség helyett hasznosabbnak is érzem magam főállású apaként, de azért a három gyermek elaltatása után még kötelességemnek érzem most megkondítani a vészharangot a polkorrekt, felelőtlen hallgatásban.
(Forrás: Novák Előd Fb-oldala)
Tavaly is egy Noel lett az első: Végre nem egy Rikárdó az év első babája
Kapcsolódó: