Lemondott hétfőn Szabó Ferenc, Körmend alpolgármestere, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként került be a város vezetésébe. Közleménye szerint január 27-én lemondott a KDNP körmendi szervezetének elnökségében betöltött tisztségéről is. Szűkszavú közleményben döntését magánéletében történt változásokkal, illetve más jellegű feladatainak megszaporodásával indokolta a KDNP-s politikus.

A Nyugat.hu viszont úgy tudja, hogy Szabó nem önszántából mondott le, hanem felszólították erre. Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy az 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy 16 éves lánnyal.
Többen is megerősítették a lapnak, hogy a lány Szabó Ferenc korábbi tanítványa volt az egyik körmendi általános iskolában, és hogy a viszony akkor kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt.
A Nyugat.hu információ szerint szerint a lány szülei - akik egy véletlen üzenetből értesültek a viszonyról - feljelentették a most lemondó alpolgármestert.
(HVG nyomán)
Frissítés: megszólalt az apa - "nagyjából fedi a valóságot"
„Több időt szeretnék szentelni a kutatásaimnak, amelyeket az őstörténet témakörében folytatok. Emiatt, valamint egyéb magánéleti problémáim miatt döntöttem a lemondásomról” – nyilatkozta a helyi médiának a civilben 30 éve tanárként dolgozó férfi, aki 2006-ban a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült.
Zoom
Az ATV úgy tudja, hogy a múlt héten a 16 éves lány szülei feljelentést tettek a Szombathelyi rendőr-főkapitányságon, miután hasztalan próbálkoztak segítséget kérni ügyükben a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola igazgatójától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól és a város polgármesterétől.
A feljelentés tényét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, ám a nyomozás elrendeléséről vagy annak részleteiről csak annyit árultak el, hogy a bejelentést magánszemély tette, és annak alapján a rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el.
Megkeresték kérdéseikkel a körmendi városházát is, ahol, miután rákérdeztek az alpolgármester távozásának valódi okaira, Molnár Dániel sajtóreferens a megjelent közleményt ajánlotta figyelmükbe. Annak firtatására, hogy az ügy hátterében szerelmi szál húzódik, Molnár sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt.
Arra is kíváncsiak voltak, hogy a városvezetés tett-e feljelentést, miután Bebes István polgármester megismerte a szülők panaszát, ám a szóvivő úgy vélte, hogy a történtek büntetőjogi besorolása nem az önkormányzat, hanem a rendőrség feladata.
Az ATV megkereste a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) szombathelyi tankerületi igazgatóját, Fodor Istvánt is, aki érdeklődésükre kijelentette: semmilyen írásbeli panasz nem érkezett hozzájuk az ügyben. Mikor azonban a szóbeli bejelentés lehetőségét vetették fel, az igazgató írásban kérte a további kérdéseket.
Konkrétan azt szerették volna megtudni, hogy helytállók-e azon értesülések, miszerint sem az általános iskola, sem az önkormányzat nem fordult a kivizsgálás igényével a KIK-hez, amikor viszont a szülők ezt megtették, a központ eleinte politikai jellegű ügyként tekintett a helyzetre, majd rövid gondolkodási idő után szembesítést javasolt Szabó Ferenc és a szülők között.
Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a KDNP Vas megyei szervezetének elnöke pártja sajtóirodáján keresztül reagált. Pontosabban egy közleményt küldtek, amelyből kiderül, hogy nem tudnak konkrétumokat, hisznek az ártatlanság vélelmében, ugyanakkor semmilyen formában sem tartják elfogadhatónak, ha „egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot”.
Szabó Ferenc felesége nem kívánta kommentálni, hogy férje és a lány közti állítólagos viszonynak mennyi köze van a házasságuk megromlásához. (Szabó Ferenc elérhetetlennek bizonyult.)
A lány szülei sem voltak sokkal közlékenyebbnek, az édesapa azonban annyit elmondott, hogy amit a Nyugat.hu leírt, az nagyjából fedi a valóságot. Majd a rendőrség a végére jár a dolognak – reménykedik az apa –, aki bevallása szerint azért sem szeretne foglalkozni az üggyel, mert annak politikai vonzata is van.
Mint mondta, abban bízik, hogy ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, akkor elítélik, ám ha nem így történne, abba is kénytelen lesz beletörődni.