Február elején nagy port vert fel a médiában, hogy két cigánylány csak biztonsági őr kíséretében haladhatott át a Gozsdu-udvar területén. Arról nem szóltak a témában íródott cikkek, hogy mi állhatott a harcos jogvédőket felháborító eset hátterében. A Privatkopo.hu szétnézett a bulinegyed környékén, és cigány prostituáltakba, kábítószer-terjesztőkbe botlott…
Zoom
Február elején két, cigány származású lány arról számolt be a közösségi hálón, hogy csak biztonsági kísérettel mehettek át a Gozsdu-udvar területén. Az ügyet felkapta a sajtó.
Arról azonban a lapok nem számoltak be, hogy a bulinegyed négy bejáratánál rendszeresen „lepukkant” prostituáltak szólítják le a szórakozni vágyó - vagy az udvaron csak egyszerűen áthaladó - férfiakat. A Privatkopo.hu információja szerint az épületkomplexumnál naponta 12-15 kéjnő kelleti magát, főként cigányok, akik napi 10 ezer forint ügynevezett „helypénzt” fizetnek a kriminalisztikában „márkanévnek” számító Sz., illetve Ö. családnak, attól függően, hogy a terület mely részén vadásznak kuncsaftokra, akiket a közeli olcsó hostelekbe visznek az aktus lebonyolítására. Nem ritka, hogy az erősen ittas vagy kábítószer hatása alatt álló alkalmi partnereket meglopják, kifosztják az cigányok.
Ugyanígy napi „helypénzt” fizetnek a két cigány családnak azok a drogdílerek is, akik az udvaron belül árulják portékáikat. Korábban jellemzően őrölt vakolattal, porrá zúzott Kalmopyrinnel, esetleg kisállatoknak készült alommal kereskedtek - valódi drog helyett - a „mozgóárusok”, mintegy három hónapja azonban megjelentek a kínálatukban az igazi kábítószerek is, az akár életveszélyes állapotot előidéző kínai kutyulékok.
A Gozsdu-udvarban, valamint a bejáratok környékén az Sz. és az Ö. család emberei felügyelik az üzleti tevékenységet. Egyszerre - elvegyülve a vendégek között - általában 10-12 cigány „ütőember” tartózkodik a helyszínen, akik elzavarják a nem „tejelő” szexmunkásokat és dílereket, valamint jelzik a „védelmük” alatt állóknak, ha rendőrök megjelenése várható.
A Privatkopo.hu úgy tudja, hogy az elmúlt két hétben megszaporodtak a rendőri ellenőrzések a bulinegyed környékén, de a cigány prostituáltakat és kábítószer-terjesztőket egyelőre nem sikerült kiszorítani az övezetből.
Ahogy távoznak a zsaruk, újra előjönnek - mint bogarak a fényre.
(Privát Kopó nyomán)