Két év tíz hónap börtönt kapott tavaly szeptember 7-én R. László magánlaksértésért, állatkínzásért és védekezésképtelen ember ellen elkövetett könnyű testi sértésért.
Zoom
Cigánygyerek vagyok, de nem vagyok buta – mondta még 2009 környékén az országosan híressé vagy inkább hírhedté vált „Mi folyik itt, Gyöngyösön?” videóban R. László. A gyöngyösi cigány akkor elmondta országnak-világnak, hogy 3 gyereke van és hamarosan jön a negyedik is (azóta hatnál tart, saját bevallása szerint - a szerk.). Panaszkodott a kiutalt szociális lakására, az egyik gyerek dongalábára, saját térdszalagszakadása, amivel természetesen nem foglalkoztak az orvosok. Még azt is megtudtuk, hogy sanyarú az élete, és amikor a városi televízió munkatársai meginterjúvolták, épp a temetőbe tartott virágcsokorral a kezében, amit dühében a földhöz is vágott.
Néhány további, szintén mémértékű videóból kiderült, hogy a lopásba, csalásba, rablásba a cigányokat elnyomó városvezetés kergette bele, de ő majd kirabol egy svájci bankot, és a polgármesterre fogja, illetve, hogy a cigányok vízigényes emberek, akik ha nem fürdenek naponta ötször-hatszor, akkor betegek lesznek, mint ő, vagy a felesége, akit - mint állítja - egyébként az apja és a családja is szurkált, amíg ő minden bizonnyal ártatlanul börtönben sínylődött. A 2015 elején letelt három és fél éves kényszerpihenője után kunyerálini is nekilátott, persze a fene nagy szabadság nem tarthatott soká, hiszen másfél éve ismét előzetes letartóztatásban volt, a Gyöngyösi Járási Ügyészség több vádpontban is vádolta a többszörös visszaesőt.
Ezúttal minősített állatkínzás, illetve minősített, kiskorú, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette volt a vád.
Történt ugyanis, hogy 2015. júniusában a vádlott egy három hónapos kistestű keverék szuka kutyát kinézett magának az egyik rokonlátogatás során, amelyet haza is vitt. Otthon, a vádindítvány szerint, 15-20 percig fajtalankodott az állattal, ami a kutyának rendkívüli fájdalmat és különös szenvedést okozott. Amint elengedte a vérző ebet, az hazaszaladt, sérülése több napig gyógyult.
Ám R. László ezen a júniusi napon újabb látogatást tett, ezúttal ismerőseihez ment, akik a 11 éves kisfiukkal közösen az udvaron töltötték a nyári estét. A vádlott a kisfiút magához húzta, az arcán csókolgatni kezdte, majd a gyermek rövidnadrágjának szárán keresztül egy hirtelen mozdulattal megrántotta a fiú nemi szervét. A gyermek 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Zoom
A Gyöngyösi Járásbíróság tavaly szeptemberben hirdetett ítéletet a cigány ügyében, de a vádlottat mint többszörös visszaesőt is csak 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte jogerősen, hatalmas mellékbüntetésül pedig 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
Dr. Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője a Heolt tájékoztatta arról is, hogy a vádlott 2004. óta áll paranoid skizofrénia miatt kezelés alatt, elmebetegsége a terhére rótt cselekmények idején is fennállt, azonban aktív elmekóros tünetek a férfinél nem voltak kimutathatók, így elmebetegsége a jelen cselekmények szempontjából nem vehetők figyelembe.
Annyi bizonyos, hogy sokan mosolyogtak R. László érzelmi hullámzásai közepette előadott, jellemzően cigány panaszáradatán, de leginkább a város szégyenfoltjának tekintik ezt a rögtönzött előadást. Tizenöt perc hírnév után végül a gyöngyösi nem buta cigánygyerekről is kiderült, mi folyik körülötte.
(Kuruc.info - Heol nyomán)
Kapcsolódó: