A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetőségének közlése szerint a két szervezet 2015-ben "törvényesen és bizonyíthatóan" 55 millió forintból gazdálkodott.
Zoom
A CÖF-CÖKA vezetősége vasárnap ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szombaton azt mondta, a CÖF, “egy kormányzati álcivil szervezet” jelentéséből azt látni, mintha nem kapott volna semmi támogatást, ugyanakkor “valójában több milliárd forintot költött el”.
A CÖF-CÖKA vezetősége közleményben azt írta: a “hazudozó” LMP-vezetés kijelentésével szemben szervezeteik 2015-ben nem fordítottak plakátozásra és költekezésre több milliárd forintot.
Hozzátették: a bíróságra letett pénzügyi jelentésből és a CÖF-CÖKA honlapjáról kiderül, hogy 2015-ben 55 millió forintból gazdálkodtak.
Pártalapítványtól, ahogy a közhasznúsági jelentésben leírták, 40 millió forintban részesültek – jegyezték meg.
A parlament előtt lévő, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról a CÖF-CÖKA azt írta, a szabályosan és törvényesen működő civil szervezeteknek nincs félnivalója, ugyanakkor a törvényjavaslat nagyon is megengedő, és szigorúbb feltételek megfogalmazása is meggondolandó.
(MTI)