Elfogták és őrizetbe vették a nyírturai gyilkosság gyanúsítottját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói hétfőn.
Zoom
A nyírturai otthonában vasárnap holtan találtak egy 84 éves nőt. A helyszíni szemle adatai és az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a halálát bántalmazás okozta.
A nyomozók Kiskunfélegyházán néhány órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját.
 
Zoom
A rendelkezésre álló adatok szerint R. Róbert 41 éves helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 7-én több késszúrással megölte az asszonyt.
A cigányt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.
(MTI - Police.hu nyomán)
Frissítés: a helyi jobbikosok korrekt közleménye:
A pintéri rend: újabb öregezés áldozata lett egy 84 éves asszony Nyírturán
A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete részvétét nyilvánítja ki a vasárnap Nyírturán meggyilkolt áldozat családtagjainak, kívánjuk, hogy legyen Neki könnyebb a föld, s leljen békét Isten országában! Mindezek mellett azonban ki kell hangsúlyozni: az elmaradt pintéri „rendteremtés” lelkén szárad ez az újabb tragédia is!
E tragikus gyilkosság pedig ismét a nagyon is létező cigánybűnözés egyik borzasztó példája, mely a hírhedt „öregezés” bűnét valósította meg: szintén cigány származású elkövető által idős, védekezésre képtelen magyar ember ellen irányult a kegyelmet nem ismerő rasszista rémtett! Hiszen tegyük fel a költői kérdést: hány esetben történik mindez fordítva?
Emlékezzünk Szögi Lajos tragikus esetére vagy a 2015 júniusában szintén brutális kegyetlenséggel halálra vert Varga Gyulára! Az ő gyilkosai még csak most, április 24-én kapják majd meg Nyíregyházán az ítéletet.
A Jobbik kormányra kerülve nem vár majd a valódi rend s a tisztességes polgárok védelmének megteremtésével! Kemény, határozott, de igazságos törvényi erővel lép majd fel minden bűnözési forma ellen! A magyar–cigány együttélés mai napig megoldatlan problémáit ugyanis nem lehet szőnyeg alá söpörni!
A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöksége