Gulyás Mártont bűnösnek mondta ki a bíróság, ennek ürügyén csütörtök este több csoport tüntetést szervezett a budapesti Kossuth térre, ami idővel áttevődött az Oktogonra. A tömeg létszáma azonban össze se volt hasonlítható az elmúlt napok tüntetéseinek létszámával. A tömeg egyik hangadója lemosható vízfestékkel dobálta meg a Terror Házát – utalva Gulyás Márton hétfői akciójára. Őt a rendőrök igazoltatták és tájékoztatták, hogy büntetőfeljelentést fognak tenni, de nem állították elő.
Zoom
Vonul a "kritikus tömeg" (képek: Béres Attila / Magyar Nemzet)
Zoom
„Megpróbálom rekonstruálni azt, amit a Marciék csináltak, azzal a különbséggel, hogy egy olyan helyen követtem el, ahol egy másik bíróság fogja tárgyalni az ügyet, ha eljutunk odáig” – közölte Magonyosi Árpád, a hangadó. Majd Bibó István politikust, a harmadik Nagy Imre-kormány államminiszterét idézte: „demokrata az, aki nem fél”. Mások sima vízbombákkal, azaz lufiba töltött vízzel dobálták az épületet, festék nélkül, őket nem igazoltatták.
Ezután a tüntetők egy része tovább indult az Andrássy úton, mások tébláboltak a múzeumnál, a demonstráció így nagyjából befulladt - írja az MNO.
Frissítés: alább látható egy terjedelmes videóösszefoglaló tegnapról, benne természetesen a legújabb festékes akcióval.

Egyben annak a megörökítése is, hogy a kormányellenes tüntetés lett az ifjú liberálisok vidám esti bulieseménye...