Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük - közölte a vádhatóság.
A tájékoztatás szerint az eset április 20-án történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.
A rendőrök azért mentek a pár házához, mert előzőleg a szomszédok telefonon bejelentették, hogy a férfi minden előzmény nélkül átment a lakásukba és háborgatta őket. A rendkívül zavart állapotban lévő, összefüggéstelenül beszélő férfi és nő az intézkedő rendőröket nem akarta beengedni, személyazonosságukat többszöri felszólításra sem igazolták, majd a férfi a lakás bejáratában álló egyik rendőr lábára zárta az ajtót.
Miután a járőröknek sikerült bejutniuk a lakásba, közölték, hogy mindkettőjüket előállítják, majd a férfit karjainál fogva kikísérték, és mivel komoly ellenállást tanúsított, az udvaron próbálták megbilincselni. Ezt látva a nő az egyik rendőrre támadt, a karjánál fogva rángatta, majd a hátán a szolgálati kabátját megragadva próbálta elhúzni az ekkor már a földön fekvő férfi közeléből, végül felkapott egy vödör vizet, és azzal fenyegetőzött, hogy leönti a rendőröket. (Biztos azt hitte, a rendőrök is annyira félnek a víztől, mint ők - a szerk.)
A nőre a rendőrök könnygázsprayt fújtak, majd mindkét erőszakoskodót megbilincselték és előállították. A rendőrök az intézkedés során nem sérültek meg, az ügyészségi nyomozás az intézkedés körülményeivel kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzését követően tanúkihallgatásokkal folytatódik – írta a vádhatóság.
(MTI nyomán)