Kikapcsolták a Röszke végében húzódó magyar–szerb határon az „okoskerítést”, melyet a település Felszabadulás utcájában lakók lapunknak csak „röszkei müezzin”-nek neveztek. A Délmagyar szombati beszámolója szerint az áprilisban beadott lakossági panaszok értek célt, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a hangjelzés jelenleg egy 491 méteres szakaszon nem üzemel. A hatóság szerint a hangjelzés kikapcsolása az érintett szakaszon nem veszélyezteti a határőrizeti tevékenységet.
A héten már árammal ellátott vezetéket is telepítettek a déli határon húzódó kerítés egy 10 kilométeres szakaszán, mely jelzőrendszerként is funkcionál, és a teljes déli határon kiépítik. A telepítés során egy munkás áramütést szenvedett, őt az Index információi szerint kórházba kellett vinni. A Belügyminisztérium szerint a kerítés „egy szúnyognak sem árt”, emberi életre nem veszélyes - fogalmaz az MNO, de akinek a sáskaéletek a legfontosabbak, ennek ez nem teljesen megnyugtató.
Így az Index számára sem, a liberális portál ugyanis nem kapott konkrét választ arra a Belügyminisztériumtól, hogy milyen erősségű áramról van szó, de a panaszaik szerint egy külföldi hírügynökség az a következő, a határvédelmet illetően nem túlságosan megnyugtató tájékoztatást kapta:
A kerítésbe nincs áram vezetve. Egy kb. 10 kilométer hosszban kiépített szabotázs elleni intelligens jelzőrendszer működése igényel villamos energiát, válaszadásunk idején ez a rendszer feszültségmentes.
Toroczkai: többhetes fáziskéséssel kezdődött a ballib sírás
A média most fedezte fel, amit már hetekkel ezelőtt itt közé tettem, tudniillik, hogy - nagyon helyesen - áramot vezettek a határkerítésbe. Akkor a rólam általában egy igaz szót leírni képtelen Délmagyarország nevű (bulvár) napilap engem vádolt hazugsággal, most azonban az Index arról ír, hogy állítólag egy munkás megsérült az áramtól. A Gyurcsány-párt most egyenesen koncentrációs táborokhoz hasonlította a határt védő kerítést - írja Toroczkai László Facebook oldalán, alább a folytatás.
Zoom
Botkáéknak szabad
Nos, mindössze arra szeretném ismételten figyelmeztetni ezeket a balliberális politikusokat, hogy a határt védő két kerítés belső oldalaira került a villanypásztor, tehát csak azt a migránst fogja megrázni az áram, aki tudatosan törvényt sértve hatol át a kerítésen, s akar betörni a hazánkba. A másik pedig, hogy Ásotthalom közigazgatási területén található egy korábbi üdülőtábor (Fatima-ház), amely az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László által vezetett szegedi önkormányzat tulajdonában van, és a migránsokat befogadó szocialisták a saját tulajdonukat az ország belsejében ugyanezzel a technológiával, árammal védik. Az tehát a ballib oldalon nem baj, ha a táborba illetéktelenül behatoló magyar állampolgárt ráz meg esetleg az áram, de az mindenképpen baj, ha egy, az országba betörő bangladesit, irakit vagy fekete-afrikait rázna meg az áram a határon. Eddig is tudtuk, hogy a balliberális oldalnak az idegen szebb, mint a magyar, a nyilatkozataik most is ezt a beteg gondolatvilágukat tükrözik.
Az általam posztolt képen nem a határkerítést védő árammal teli vezetékek láthatóak, hanem Botkáék áramos kerítése.