Három évig terjedő szabadságvesztés várhat "Kozsóra" – írja a Story magazin, amely a birtokába került dokumentumok alapján azt közölte, áramlopással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják az énekest. "Kozsó" a rendőröknek nem tudta megmagyarázni, miért csak pár ezer forint áramot fogyaszt az 500 négyzetméteres teaháza.
Zoom
A bíróságon ez vélhetően kevés lesz
A Blikk szemléje szerint "Kozsót" a Zöld Teknős Barlangja teaház volt üzletvezetője jelentette fel, aki panaszt is tett, mert a teafűben kukacok voltak, az edények között meg egerek futkostak. Állítása szerint az alkalmazottak nem engedhették a villanyóra-leolvasót a mérőhöz.
A rendőrség víz- és áramlopás miatt nyomozott az ügyben, most kiderült, a villanyórát átállították, és 2013 augusztusától lopott árammal üzemelt a teázó. Az énekes állítólag vízdíjat sem fizetett. Kozsót lopással is megvádolták céges ügye miatt: apjára iratta a vállalkozást, de ő vezette a milliós adósságú céget. Ő persze tagadja a bűncselekmények elkövetését, szerinte személyes bosszú áll a háttérben.
"Lajcsi" negyed századon át lopott
Közben Galambos Lajos – vagyis "Lagzi Lajcsi" – ügyéről is újabb konkrétumokat árult el az ügyészség, a jelenlegi információk szerint 25 évig lopta az áramot a zenész.
Zoom
Dr. Gyugyi Csilla megbízott főügyészségi osztályvezető a Hír Tv Riasztás című műsorában beszélt arról, hogy a nyomozás során kiderült: a föld alatti kábel, a kartonfal mögötti méretlen főelosztó, a gyanús bekötések átgondolt megoldások voltak, egészen 1993-94-től kezdve alkalmazták őket.
Több tízezer oldalt tesz ki az a paksaméta, amiben a vallomások, fényképek és szakértői vélemények bizonygatják, a zenész tényleg lopta a vizet, az áramot és a gázt.
"A nyomozás során az derült ki, hogy igen átgondolt megoldásokat tartalmazó művelet volt, és elég hosszú időn keresztül alkalmazták, hiszen már 1993–94-től kezdődően jöttek létre ezek a megoldások" – mondta az adásban dr. Gyugyi.
A zenészt azzal vádolják, hogy összesen 50 millió forint értékben lopott áramot, gázt és vizet. Rajta kívül tíz ember ül a vádlottak padján, köztük a felesége, Boglárka is. Mellettük négy tulajdonostársuk, illetve több közműszolgáltató ellenőre is, mert kenőpénzeket fogadtak el.
(HVG - HírTV - ATV - Blikk - Bors - Story nyomán)