Az MSZP kommunikációs igazgatója lehet Orosz Jozefina, a Nap-kelte és a Klubrádió műsorvezetője - adta hírül tegnap a Hírszerző cionista portál. Buzefina neve kapcsán összeférhetetlensége is felmerült, hiszen az MTV vezetése úgy látja, hogy Orosz egyszerre nem vezethet műsort a Klubrádióban és a közszolgálati csatorna Nap-kelte műsorában. Jozika nem kívánta megerősíteni azt a lapinformációt sem, miszerint önként ajánlkozott az MSZP süllyedő hajójára.

Orosz a kormányközeli Népszabadság többszöri hívására és üzeneteire sem reagált. Ezzel együtt úgy tudják - a Hírszerző értesülésével szemben -, hogy nem Gyurcsány kérte fel a kommunikációs igazgatói posztra, inkább Jozefina jelentkezett buzgón.

A Népszabadság információi szerint párton belül is megosztott érzelmekkel fogadták Orosz igazgatóságának hírét, mondván, a párt kommunikációját leginkább a kormány befolyásolja. A kormánynak pedig jól bejáratott, "testes" kommunikációs stábja van, az MSZP-nek pedig van szóvivője. Igaz ugyanakkor az is, hogy megyei szinten az MSZP kommunikációs hátrányban van, egy jó "médiastratéga" ezen változtatni tudna. Orosz tehát egyfajta koordinátor lenne.

(Barikád nyomán)