Megjelent a Forbes magazin legújabb listája a leggazdagabb magyarokról. A 33 nevet tartalmazó lista élén továbbra is Csányi Sándor OTP-vezér áll, 294,3 milliárd forintra becsült vagyonnal; a második Demján Sándor (192 milliárd), a harmadik Gattyán György (188,6 milliárd).
A legérdekesebb, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ma már a nyolcadik a listán, 105,7 milliárd forintra becsült vagyonával. 2010 előtt Mészárosnak csak egy családi cége volt, de mára a mezőgazdaságtól a médián át a bankszektorig számos érdekeltsége van. A kilencedik helyen üzlettársa, Szíjj László tiszakécskei építési vállalkozó található, 105,3 milliárd forintra becsült vagyonnal.
A kormányzati körökhöz közel álló üzletemberek közül Rákosi Tamás, a tévés műsorokat gyártó IKO csoport tulajdonosa a 12. helyen szerepel a listán, 83,3 milliárdosra becsült vagyonnal. Üzlettársa, "Andy" Vajna kormánybiztos, a TV2 és több kaszinó tulajdonosa pedig a 16. – az ő vagyonát 62,2 milliárdra becsülik. A Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István a 19., 48,7 milliárd forinttal.
(Forbes - MNO)
Kapcsolódó: