Ismeretlen összetételű, mérgező folyadék fogyasztása miatt egy nő életét vesztette, három férfi pedig súlyos állapotban került kórházba.
Zoom
Kép: LuciRamms / DeviantArt
A mentőszolgálat munkatársai jelezték 2017. november 3-án az esti órákban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy Dámóc településen három helyi lakost láttak el mérgezés gyanúja miatt. A három férfi a jelenlegi adatok szerint - szeszes ital gyanánt - mérgező összetételű folyadékot ivott. Őket súlyos állapotban kórházba szállították.
Másnap reggel szintén Dámócon egy helyi nőt holtan találtak a lakásában, akinél szintén felmerült a gyanú, hogy alkohol helyett mérgező folyadékot fogyasztott, ami a halálát okozhatta. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a mérgezések körülményeit - közölték a Police.hu-n.
Frissítés: Újabb halott - őrizetbe vették a kísérletező szeszfőzőt
Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint mérgező italt értékesített helyi lakosoknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon, a mérgezésbe időközben egy másik ember is belehalt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap.
Janasóczki Attila elmondta: a bodrogközi településen szombaton egy nő mérgezésben meghalt, előző nap pedig hárman kerültek súlyos, életveszélyes állapotban kórházba, szintén mérgezéses tünetekkel. Egyikük - a Híradó információi szerint egy "fiatalkorú fiú" - később ugyancsak elhunyt. A szóvivő hozzátette: mindkét esetben felmerült a gyanú, hogy a mérgező folyadékot alkohol helyett fogyasztották az áldozatok és a sértettek.
A rendőrök előállítottak egy helyi férfit – akitől az áldozatok a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták – és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették – közölte a szóvivő.
2. frissítés: Újabb őrizetbe vétel
Egy második férfit is őrizetbe vettek a rendőrök a dámóci mérgezéssel összefüggésben.
A gyanú szerint ettől a férfitól származhat a mérgező ital, amely miatt péntek óta többen is kórházba kerültek, és ketten meghaltak - közölte a rendőrség vasárnap délután.
Korábban a megyei rendőrség azt közölte, hogy a bodrogközi településen szombaton egy nő mérgezésben meghalt, előző nap pedig hárman kerültek súlyos, életveszélyes állapotban kórházba, szintén mérgezéses tünetekkel.
Egyikük később ugyancsak elhunyt. Mindkét esetben felmerült a gyanú, hogy a mérgező folyadékot alkohol helyett fogyasztották az áldozatok és a sértettek.
Az esettel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy helyi férfit - akitől az áldozatok a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták - és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.
Délutáni közleményében a rendőrség azt írta, hogy az eljárás további szakaszában a nyomozók egy másik, lácacsékei férfit is őrizetbe vettek, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.
(MTI nyomán)