2018. október 16., kedd, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:42 Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson11:00 Kétszáz év együtt a zsidókkal: Szolzsenyicin mellőzött könyve talán most kitör a csendből (I. rész)10:25 Nincs már tele csövessel a Deák Ferenc téri aluljáró (sem)10:16 Szabó Balázs: több száz jobbikos kaphatott százezreket, hogy támogatásként befizessék a pártkasszába09:51 Így lehet mindig tiszta szélvédőd ősszel, télen is! - Univerzális szélvédőtakaró fólia autóra (x)09:33 Hitelközvetítők mennek börtönbe09:09 Romániában is véget vetnek a spontán tüntetéseknek08:01 Néhány zsidó szavazatért cserébe Ausztrália is elismerné Jeruzsálemet a cionista állam fővárosaként07:48 Azt hazudhatják a szaúdiak, hogy "rosszul sikerült kihallgatás" miatt halt meg a királyságot bíráló újságíró07:31 Sorra dőlhetnek meg a negatív vízállásrekordok06:54 Erdogan folytatja a tisztogatást a hadseregnél22:11 Újabb börtönbüntetés vár Egyiptom előző elnökére21:06 Salvini két afrikai miatt vár magyarázatot Macronéktól20:36 "Mostantól Magyarország semmit sem tehet Kárpátalján anélkül, hogy arról tájékoztatná az ukrán kormányt"20:18 Az orosz ortodox egyház megszakítja kapcsolatait a konstantinápolyi patriarkátussal
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Adománygyűjtésbe kezd a Jobbik, Vona a HírTV-ből üzent Orbánnak

Közösségi pénzgyűjtésbe kezd a Jobbik, és azt sem zárják ki, hogy az utcára hívják az embereket – ezek az első reakciók azután, hogy a volt fideszes képviselő Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék (ÁSZ) 662 millió forintot vonna el a párttól, kérdésessé téve ezzel, hogy egyáltalán elindulhatnak-e a választásokon.
Vona Gábor pártelnök a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, hogy "elképesztő a felháborodás”, amit tapasztal az ügyben, őt is meglepte, ami az emberekből "előtört”.
A Jobbik elnöke szerint egyébként ez már nem róluk szól, hanem a magyar demokráciáról.
– Vizsga előtt áll a magyar társadalom – mondta, amelyen szerinte el fog dőlni, hogy meddig tűrnek azok az emberek, akik kormányváltást akarnak. Két lehetőséget vázolt: vagy Orbán Viktor eléri a célját és ellehetetleníti a Jobbikot, egyúttal lehúzza a magyar demokrácia rolóit, vagy pedig a Jobbik a kormányváltást akaró emberekkel szövetségben "elsöpri ezt a kormányt”.
– Ez egy szabadságharc most, a magyar embereknek meg kell küzdeniük azért, hogy egyáltalán dönthessenek – közölte.
A pártelnök szerint a mostani eset egy "szomorú fordulópont”, példátlan eset, amikor bebizonyosodott, hogy "Orbán Viktornak nem tetszik a demokrácia”.
Vona Gábor Kálmán Olga műsorában azt kérte, hogy a képernyőn keresztül üzenhessen Orbán Viktornak:
(MNO nyomán)
Frissítés: itt a teljes HírTV-s beszélgetés:
A Jobbik adománykérő felhívása:
 A Jobbik a magyar emberek segítségét, támogatását kéri
Az Állami Számvevőszék a tegnapi napon a legsötétebb diktatúrákat idéző módon, rögtönítélő bíróságként, a fellebbezés lehetősége nélkül kiszabott a Jobbikra egy 663 millió forintos büntetést, amelynek egyetlen valódi célja a párt választásokon való indulásának ellehetetlenítése.
Ez a maradék magyar demokrácia végleges felszámolásának első lépése. Ma mi vagyunk soron, holnap a többi ellenzéki párt, holnapután lehet, hogy Ön.
Ahhoz, hogy a kormányváltásra egyedül esélyes ellenzéki pártként el tudjunk indulni a választásokon az Ön segítségére is szükségünk van. A Jobbiknak jelenleg ugyanis nem áll a rendelkezésére ennek a pénzösszegnek a töredéke sem, a büntetés összege ugyanis nagyjából 17 havi állami támogatásunk felel meg. Amennyiben ezt nem sikerül kifizetnünk, akkor a NAV a párt bankszámláján lévő a működésre félretett pénzt is lefoglalhatja, a pártirodák ajtajára lakat kerülhet, a párt teljes infrastruktúráját lefoglalhatják és elárverezhetik, így az utolsó esélyét is ellehetetleníthetik a Jobbik választáson való indulásának.
Kérjük segítse adományával a kormányváltó erőt, hogy megvédhessük Magyarországot és a demokráciát.
Egy politikai pártot a hatályos törvények alapján csak magyar állampolgár magánszemélyek támogathatnak.
Adományát eljuttathatja hozzánk személyesen az OTP bármelyik helyi fiókjában befizetve, banki átutalással, illetve bármely postahivatalban sárga/rózsaszín csekken befizetve. Mindhárom esetben kérjük vigye magával az alábbi adatokat:
Név: Jobbik Magyarországért Mozgalom
Bankszámlaszám: 11705008-20485643
Közlemény: adomány, adományozó lakcíme
Külföldről utalás esetén: SWIFT(BIC) code: OTPV HU HB IBAN: HU47117050082048564300000000
Kérjük lakcímét mindhárom esetben adja meg részünkre, hogy amennyiben szükséges fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.
Ha az adományozással kapcsolatban kérdése van, várjuk levelét az adomany@jobbik.hu címre.
Támogatását előre is köszönjük!
2. frissítés: Vona: vagy elsöprik a kormányt, vagy "véget ér a magyar demokrácia"
A Jobbik közösségi pénzgyűjtést indít és egy kiáltványban a nemzetközi közvélemény támogatását kéri az Állami Számvevőszék jelentéstervezete miatt – közölte Vona Gábor pártelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, ahol kérdésre azt mondta: Simicska Lajos nem támogatja anyagilag a pártot.
Az ellenzéki politikus "a magyar demokrácia fekete szerdájának” nevezte a számvevőszéki jelentés nyilvánosságra hozatalának napját. Mint mondta: ami történt, az nemcsak a Jobbikról szól, hanem a demokráciáról és Magyarországról is. Értékelése szerint a Fidesz négy hónappal a választások előtt "le akarja söpörni a tábláról az egyedüli állva maradt ellenfelét”.
A pártelnök szerint az ÁSZ egy "számtalan sebből vérző eljárást” indított a Jobbik ellen, amelynek nyomán a pártnak várhatóan 660 millió forintot kell befizetnie. Ez meghaladja azt, ami a Jobbik rendelkezésére áll – hangoztatta, megerősítve azt is, hogy kérdésessé vált a párt indulása a jövő évi parlamenti választásokon. Emellett szóvá tette, hogy az ÁSZ eljárása ellen nincs fellebbviteli fórum.
Vona Gábor az egyetlen esélynek nevezte azt, hogy az emberekhez fordulnak és pénzgyűjtést indítanak. Hozzátette: ezt a magyar társadalom anyagi lehetőségei miatt "nehéz szívvel” teszik, cserébe viszont 2018 áprilisától tisztességes, becsületes, sikeres kormányzást ígérnek.
A Jobbik vezetője azt is mondta: nem jogi vagy államigazgatási vita zajlik, hanem egy egyértelmű "vagy-vagy helyzet”. Kifejtette: vagy eléri a célját Orbán Viktor és tönkreteszi a Jobbikot, "a magyar demokrácia pedig véget ér"; vagy a Jobbik és a kormányváltást akaró emberek együtt megállítják "ezt az ámokfutást”, és "elsöprik a kormányt". Beszámolt arról is, hogy egy kiáltványt készítettek, amelynek célja, hogy nemzetközi szervezetek és magánszemélyek aláírását kérjék tiltakozásuk megerősítéséhez.
A pártelnököt faggatták arról, hogy Simicska Lajos nagyvállalkozó vagy cégei tettek-e felajánlást a Jobbiknak a bírság kifizetésére. Válaszul közölte: eddig és ezután sem tárgyalnak erről, Simicska Lajos nem támogatja anyagilag a pártot. Egy másik kérdésre jelezte azt is, hogy először a jelentéstervezetet szeretnék véleményezni a 15 napos határidőn belül, további jogi lehetőségekről utána döntenek.
Vona Gábor egyelőre nem tudta megmondani, hogy mennyi pénze van a Jobbiknak, mint mondta, a központi gazdálkodás mellett a párt helyi gazdálkodást is folytat. Azt nem zárta ki, hogy a büntetés miatt munkatársaktól kell megválni vagy irodákat kell bezárni. Arra a felvetésre, hogy utcára hívnák-e az embereket, azt felelte, először az ÁSZ végső jelentését kell megvárni. Ugyancsak kérdésre azt is elmondta: a pénzgyűjtésben – a törvényeknek megfelelően – csak magyar állampolgároktól van módjuk felajánlásokat elfogadni.
(MTI) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready