2019. augusztus 21., szerda, Hajna, Kemenes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:33 Nem Románia, nem is Afganisztán: szamár és kecske utazott a MÁV szerelvényén a nemzeti ünnepen10:56 A baloldallal tárgyal az Öt Csillag Mozgalom10:48 Tucatnyi műtét vár még a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekre10:05 Igazi friss utánpótlás érkezett Merkelisztánba09:33 "Nagyon magas szintű venezuelai személyiséggel" folytatnak tárgyalásokat a jenkik08:58 Szombaton kezdődik a hivatalos kampány08:15 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók07:48 Trump bedurcizott: ha nem adják el neki Grönlandot, akkor nem is megy Dániába07:31 A Lukoil lezárta részvény-visszavásárlási programját06:55 Ökológiai szégyendíjra jelölték a svájci levegő ázsiai exportját22:03 A feketeseggű zsidó21:53 Merkel elutasította a brit miniszterelnök követelését21:18 El-Ászád katonái bevonultak a stratégiailag fontos Hán Sejhún városba20:52 Kurd forrongás Törökországban - a rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be20:15 Leálltak a nukleáris mérőállomások az orosz robbanás után
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Elhunyt Bokros Péter, a legendás Inconnu Csoport egyik alapítója

Reklám

Molnár Tamás búcsúja:
Elment a legjobb barátom és harcostársam.
Meghalt Bokros Péter, Petya a grafikus, a Táltos, a Hókuszpók, az EMBER, aki mindenkin azonnal és önzetlenül segített. Ő volt az, aki feláldozta a teljes életét a hazáért, de még csak egy "köszönöm"-öt sem kapott érte, szinte nyomorogva ment el. Szégyellheti magát Magyarország! Barátaid szívében emléked örökké él! Jó volt veled, Te voltál a jobbik énem! Odaát találkozunk!
A ma létező politikai, közéleti, művészeti formációk közül talán az Inconnu Csoport a legrégebben megalakult civil közösség. Alapító tagjai, Bokros Péter és Molnár Tamás grafikusok (Csécsei Mihály, Serfőző Magdolna, Kovács Miklós) 1978. május elsején Szolnokon szerveződtek össze, hogy a klasszikus művészeti ágakban bemutassák alkotásaikat.
A tűzzománc, grafika, festett gipszszobrok készítését – csatlakozva a Nyugat-Európában akkortájt kibontakozó új alkotói folyamatokhoz –, hamarosan felváltotta a cselekvő akcióművészetek bemutatása. A tagok kreatív aktivitásuk során a cselekvésre épített művészeti ágak mellett különféle önkifejezési területeket érintettek.
Ez a nyitott és sokszínű, intézményrendszeren kívüli, közéleti töltéssel rendelkező alkotói életforma a kommunista diktatúrában nem maradhatott politikai következmények nélkül. Tevékenységük növekvő számú „adminisztratív intézkedést” váltott ki az aczéli kultúrpolitika és a belügyi hatóságok részéről. Leveleiket felbontották és megsemmisítették, telefonjaikat lehallgatták (ahogy sokszor ma is, hiszen nem léptek az egykor "ellenzéki" SZDSZ útjára), műalkotásaikat elkobozták, bemutatóikat betiltották, művészeti rendezvényeiket szabálysértési eljárások és házkutatások követték. Városi, megyei, később országos szinten betiltották a fennálló rendszert kritizáló kiállításaikat.
Az ellenséges, elnyomó hatósági intézkedések hatására a csoport egyre inkább radikalizálódott, megerősödött közéleti, ezen belül ellenzéki és antikommunista karaktere.
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready