2018. január 22., hétfő, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:51 Fidesz-szóvivő az oltalmazott bűnözők kapcsán: "Pintér Sándor nagyszerűen végzi a munkáját"16:39 Molnár Gyula is kilátásba helyezte a lemondást bukás esetére16:06 Elektromos meghibásodás: leállt az egyik paksi blokk15:36 Párizs lemond a 2025-ös világkiállításról14:55 "Stop Orbán!" - A mérhetetlenség határán táncoló egykori párttársa megállítaná a kormányfőt14:10 "Lesújtottunk a külföldi imperialisták egyik legfőbb ügynökére, Mindszentyre" - ez volna a Nobel-díjas tartás?13:46 Duterte: lőjetek agyon, ha diktátorrá válnék!13:00 Az ügyészség nyomozást rendelt el az Elios-ügyben - 13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből12:51 Ausztria megtámadja a paksi bővítést12:16 Martonyival, Baloggal és Schmidt Macával dolgozott együtt korábban Németh Szilárd "nemzetbiztonsági kockázata"12:02 Macron: a franciák is a kilépésre szavaznának11:49 Vona: összeomlott a Fidesz hazugsággyára, összeomlott Orbán migrációs politikája11:23 Izraeli cég szállna be a magyarországi napenergia-üzletbe10:55 Csurka Gergely: "emberkísérlet" Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolata10:25 Akár tíz szavazattal is többet kaphat Szél és Hadházy: Szigetvári visszaléptette jelöltjeit a javukra
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Lapszemle :: :: Hozzászólások

Zsidó lap kontra Hitgyüli: "bulvártévét csinálnak az ATV-ből a Fidesznek"

Részletes tényfeltáró cikkben számol be a 444 arról, hogyan vált a Hit Gyülekezete által erősen támogatott ATV mára a kormánypárt udvari bulvártévéjévé. Bár 2010-ig a Fidesz "valósággal üldözte" a Hit Gyülekezetét, ezek után egyre több kormányzati pénz jelent meg az egyház közelében, majd a mindig is baloldalinak számító tévé kezdte átvenni a kormány "migránsozását", és egyre szívesebben igazolt munkatársakat kormányközeli helyekről.
Zoom
A 444 újságírója több ATV-s belsős munkatárssal beszélgetett, akik többnyire egyetértettek azzal, hogy a választások előtt pár hónappal fideszes tévét csináltak a munkahelyükből, miközben ők tehetetlenül nézték a fejleményeket. Mint mondták, eleinte még be lehetett adni, hogy Friderikusz Sándor és Kálmán Olga anyagi okok és kiégés miatt mentek el, de Hajdú Péter megjelenését már nem nagyon lehetett megmagyarázni.
"Az elmúlt években egymás után szűntek meg a csatorna közéleti vitaműsorai: az Újságíróklub után vége lett a Csatt, a Hírvita, a Tét és a Szabad szemmel című programnak is" – írja a 444. Mint az újság rámutat: az agrártelevízióként indult ATV 2003 óta van a Hit Gyülekezete mozgalom (HGY) tulajdonában.
A cikk szerint Németh Sándor felekezete a rendszerváltás óta tudatosan mozgott a politika irányába, a "demokratikus ellenzék" oldalán jelen voltak az SZDSZ megalakulásánál, és kitartottak a liberálisok mellett. Németh jó üzletember is, az elmúlt harminc évben komplett cégcsoportot épített fel a szektája mellett, lapkiadóval, iskolákkal, sportklubbal.
Zoom
Németh mindig a szektája érdekét nézte, és így viszonyult a politikához is. Miután a 2008-as népszavazás után világossá vált, hogy a szocialista-liberális kormánynak leáldozott, új kapcsolatokat keresett a másik oldalon. Mint írják, a Fidesz is kedvezett a HGY-nek azzal, hogy felvették a kiemelt egyházak közé, így mára a sokáig üldözendő Hit Gyülekezete évi 269 millió forint normatív támogatást kap az államtól.
Mindeközben az ATV független "imidzsére" viszonylag sokáig ügyeltek, és ez a nézettségnek is kedvezett: Kálmán Olga és az Egyenes Beszéd 2009-hez képest 2013 végére megháromszorozta a nézettségét, az egy percre jutó átlagos nézőszáma (AMR) meghaladta a 400 ezret, messze a legnézettebb közéleti műsor volt a tévében 2013 végén. Mivel az ATV sokáig szinte teljesen bojkottálta a Jobbikot, ezért a Fidesz még a balos hangot sem bánta.
A második Fidesz-kormány alatt sem változott a viszony, a kormány kapcsolattartói nem tették szóvá, hogy a médiahatóság nyomásának engedelmeskedve a tévé felszámolta a Jobbik-bojkottot, és 2014 közepétől már Vona Gáborék is megjelenhettek a képernyőn, áll a 444 írásában, miszerint a fordulat 2015-ben, a Simicska-ügy után jött, amikor a kormány médiaháborúba kezdett, és kitört a bevándorlási válság. Az állami hirdetések 2016-ben és tavaly is több százmilliót hoztak a csatornának, ahol elkezdődött a "látványos migránsozás".
A látványos jobbra tolódásból azonban nemcsak a csatornától távozó Kálmán Olga, hanem a hívők is érzékelhettek valamit, felajánlóinak száma 34 ezerről hirtelen 21 ezerig zuhant vissza. A folyamatot aztán Hajdú Péter érkezésre tetőzte be. "Hiába rakták ki a TV2-ből, Hajdú fideszesebb, mint valaha", és félnivalója is bőven akad, Hajdú és Sváby között pedig egyre durvább csaták folynak a Napló tartalma miatt.
Zoom
A feszültség aztán december közepén tetőzött: akkor Hajdú azt szerette volna kijárni, hogy ne készüljön anyag a Jobbik decemberi ÁSZ-elleni tüntetésről. Az anyagot végül leforgatták, de Sváby állítólag belengette lemondását az igazgatónak.
"2017 őszén aztán olyan történt a Hit Gyülekezete történetében, amit sokat látott tagok soha nem tudtak volna elképzelni: Semjén Zsolt bejelentkezett és előadást tartott a Hit Csarnokában"...
Zoom
(Index nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready