Fia szúrta meg több esetben egy késsel édesapját, aki a helyszínen életét vesztette - írja a rendőrség honlapja.
Zoom
Fotó: Blikk
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást T. Béla 36 éves tornyospálcai lakos ellen. Az elsődleges adatok szerint a férfi 2018. január 20-án 7 óra 30 perckor tornyospálcai otthonában előzetes szóváltás nélkül egy késsel több esetben megszúrta az édesapját. A 64 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a férfit a bejelentést követően a helyszínen elfogták, és előállították a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.
Zoom
Fotó: Blikk
A Blikk és a Szon szerint a férfinek azonban nem ez volt az első rettenetes tette: évekkel ezelőtt annyira kegyetlenül végzett menyasszonyával, hogy akkor még a sokat látott rendőrök is elképedtek.
A férfi (ahogy a korabeli cikkekben kiírták a teljes nevét: Tóth Béla) akkor kocsival vitte Iski Beatrixot Fényeslitke határába, itt kezdte el kínozni a 21 éves lányt. Kiszúrta a szemét, átment rajta kocsijával, a nemi szervébe botot dugott, majd amikor a lány meghalt, a holttestet felgyújtotta. Akkor lecsukták, ám nem sokkal később szabadon engedték beszámíthatatlanságra hivatkozva. A férfit szüleinek gyámsága alá helyezték.
Zoom
Iski Beatrixnak 21 évet engedett élnia barátja, aki mindössze két év kényszergyógykezelést kapott érte (kép: KM/Szon)
Zoom
Bevett egy ecstasyt, és megmondták neki a hangok, hogy a lány démoni erővel bír
A TV2 tavalyi összeállításából kiderül, hogy amikor 13 évvel ezelőtt elkövette a gaztettet, akkor is éppen próbaidőn volt kábítószerrel való visszaélés és az apja vasvillás megtámadása miatt.
A Szon.hu szintén tavalyi cikkéből az kiderül, hogy a gyilkos azóta is pályázatot nyerő sikeres vállalkozó, és a befolyásos családjával nem mernek újat húzni a faluban.
Frissítés: A Szon.hu tudósítása a helyszínről:
Nem kell sokáig keresgélni az emberölés helyszínét, Jéke felől érkezve szinte belebotlottunk a rendőrségi járművek csoportjába. A nyomrögzítéssel elfoglalt helyszínelők itt-ott számokat helyeztek a földre, majd lassan araszolva kutatták azokat az elváltozásokat, amik segíthetnek igazolni az utolsó órák történéseit. A kerítés közelében a police feliratú szalagot lengeti a szél, ez jelzi a határt, ahová civil, engedély nélkül nem léphet be.
Zoom
Fotó: Pusztai Sándor/Szon
A szomszédban reggel disznót vágtak, sokan mozogtak a szabadban, de senki nem vette észre mi történt a kerítésen túl. Annyit elárultak, hogy nem volt ugyan túl szoros a kapcsolat a másik portán élőkkel, de különösebb gond sem merült fel az évek során. A rendőrök megszállta nagy portán több ház áll. Elöl a szülők háza, de itt élt a fiúk is, a másik nagy épület még nincs befejezve, azt a fiúnak szánták.
Eközben érkezett vissza a nagymama, ketten támogatják, nehezen mozog, idős már, ő a hátsó épületben külön lakik. Szemben, az utca túloldalán egy középkorú férfit kísért ki Bandi bácsi. Annyit mondott, hogy igen csöndesen éltek a kérdéses portán, szorgos, dolgos emberek, gazdálkodók.
Zoom
Fotó: Pusztai Sándor/Szon
A fiúval sem volt baj, Bandi bácsi sem hallott zajt, csak arra figyelt fel, amikor már a rendőrök jöttek. Egy hölgy csak elment a ház előtt, amikor rákérdeztünk mit tud az esetről, elmondta: ő is csak a hírt hallotta, azért jött, hogy megkérdezze nem történt-e más.
Ő úgy tudta, hogy a fiú reggel még munkásokat szállított, utána jött haza, azután történt valami a házban. Nem tudni, hogy szedte-e a gyógyszereit, vagy valamiért most kimaradt, esetleg más valami okozta a végzetes cselekményt.
(Kuruc.info - Police - Blikk - Szon)