Egy igen érdekes tenderen van túl Orbán Viktor kedvenc falujának vezetője - írja a HVG.
6,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt közös konzorciuma az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szennyvíztisztitó-telep korszerűsítése címén. A tender szerint Orbán Viktor barátja Bicske és környéke szennyvízhálózatát fejleszti majd az unió által finanszírozott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.
Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tender eredetileg becsült összege 5,4 milliárd forint volt, amit Mészárosék 1 milliárd forintért drágábban, 6,5 forintért vállaltak el. Az egész ügylet érdekessége az, hogy a felcsúti szennyvízhálózat is benne van, így tehát Mészáros Lőrinc polgármester bízza meg Mészáros Lőrinc vállalkozót.
Mészáros cégei az év kezdete óta, 17 nap alatt 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el, a mai győzelemmel már 106,87 milliárd forintnál jár a számláló.
A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. A lap számításai szerint tavaly 23 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el szennyvíztiszítók korszerűsítésére.
Zoom