Az LMP és az MSZP-Párbeszéd tegnapi tárgyalásán kiderült: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek - erősítették meg az atv.hu-nak. Ha lesznek visszalépések, "nem lesz nagy csinnadratta", az érintett képviselőjelöltek "egyszerűen besétálnak majd az irodákba, és aláírják a megfelelő papírokat" - mondták a források.
Zoom
Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
A közel egy órás megbeszélésen az LMP-t Hadházy Ákos társelnök és Ungár Péter képviselte, míg az MSZP-P részéről Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető volt jelen, Karácsony Gergely helyett pedig a Párbeszéd részéről Szabó Tímea.
A találkozó után a lap forrásai azt erősítették meg, hogy minden bizonnyal lesz eredménye a két ellenzéki párt közötti megbeszéléseknek: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek.
Ez nem jelenti azt, hogy az LMP részéről Gödöllő, vagy a Belváros, a KDNP-s Hollik István körzete lekerült volna a napirendről. Ahogy az MSZP-P részéről is tárgyalási alap Hiller István körzete (Pesterzsébet-Soroksár), Burány Sándoré (Kőbánya), Tóth Csabáé (Zugló), Miskolc 2-es körzete (Varga László győzött), illetve Szeged.
Az LMP-MSZP megyezés véglegesítése március 15-e és április 8-a között állítólag megtörténik.
Gyurcsány Ferenccel nem tárgyal az LMP, ehhez tartják magukat, de ez nem jelenti azt a források szerint, hogy a DK-s jelöltekkel ne lenne végül megegyezés. Grézcy Zsolt viszont tegnap leszögezte: az MSZP-P csak a saját nevében tárgyalhat, a DK-éban nem.