2018. szeptember 22., szombat, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:34 Egy százhalombattai Fodor Gabriella-szavazót találtak Budaörsön15:48 Több gázt Ukrajnának: egy magyargyűlölő weboldal listázza a magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiakat15:16 A Jobbik leendő koalíciós partnerének egyedüli társelnöke szerint Orbán alkalmatlanná vált14:34 Terrortámadás Iránban: a perzsák meglepő módon a Moszádot és Amerikát gyanúsítják - eddig 24 halálos áldozat14:16 Nem szép dolog a rácoktól, hogy így elhanyagolták a nagybecskereki kórház eszközbeszerzését, de kivételesen elnézzük13:47 A Jobbik kezdeményezné Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez13:24 Ez még csak egy kis ízelítő az őszből, a jövő héten még rosszabb idő várható - nyugaton többek között Ali pusztít12:53 Halálos balesetek sora a Dunántúlon12:35 Egy tűzoltóautó és három autó ütközött össze Budapesten - a Szilágyi Erzsébet fasort lezárták12:13 Elsüllyedt egy migránstaxi Libanon partvidékén11:42 Toroczkai: Követeljük, hogy a rendőrségi közlemények a valóságról szóljanak! - Ne lehessen szőnyeg alá söpörni a cigányproblémát11:15 Egy liberális politikus és a valóság találkozása a Hős utcában10:53 A pénzügyi szektorban nőttek legkevésbé a keresetek, de talán nem kell gyűjtést szervezni az ott dolgozók számára10:38 A Dunába esett egy zavart férfi az Erzsébet hídról10:09 Kiégett egy pelletgyártó üzem Gárdony és Zichyújfalu között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Már Lázár Jánost is cenzúrázza a Facebook - a muszlimfertőzött Bécs bemutatása volt a baj

A megjelenés után alig több mint fél nappal eltűnt Lázár János hivatalos Facebook-oldaláról az a videó, amelyben a kancelláriaminiszter Bécsből jelentkezik be, és arról beszél, hogy az osztrák fővárosba az elmúlt húsz év alatt érkezett külföldiek kiszorították a helyi fehér keresztény lakosságot.
A miniszter a videóban azt állította, hogy ha az ellenzéki pártok nyernek, be fogják engedni a bevándorlókat, és Budapest is ilyen lesz húsz év múlva.
Lázár János hivatalos Facebook-oldala aztán 10 óra 47 perckor a következő bejegyzést tette közzé:
a bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom, hogy ez sérti a szólásszabadságot és a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ezen bejegyzésemmel is arra kérem a Facebook adminisztrátorait, hogy a videót tegyék újra elérhetővé.
A bejegyzésben idézik a Facebook indoklását, eszerint a videót azért törölte a közösségi oldal, mert minden olyan bejegyzést eltávolítanak, amely "faji, etnikai, nemzeti vagy vallási hovatartozás, szexuális irányultság, nem vagy fogyatékosság alapján támad embereket".
Az eltüntetett videó egy kalóz változata fellelhető a YouTube-on:
A felvétel felkeltette a figyelmét az Associated Press (AP) budapesti tudósítójának is, aki cikkében leírja, miképp látja az osztrák fővárost a kancelláriaminiszter. A cikk megjegyzi, hogy Sebastian Kurz kancellár január végén nagyon kedélyesen fogadta hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt, sőt köszönetet mondott neki a határvédelem megerősítéséért. Ugyanakkor az AP ír arról is, hogy közben az ENSZ emberi jogi főbiztosa rasszizmussal és idegengyűlölettel illette a magyar kormányfőt.
(MNO nyomán)
Frissítés: Vona szerint méltatlan a videó
Alább olvasható a közleménye:
A Jobbik méltatlannak és az osztrák-magyar kapcsolatokra nézve károsnak tartja Lázár János kedd este megjelent, azóta törölt bécsi videóját. Ausztria fontos történelmi, gazdasági, kulturális partnerországunk, az osztrák kormány ráadásul épp a közelmúltban fogadott el több, bevándorlást szigorító intézkedést, amelyet a magyar fél is helyeselt.
Bécs a felmérések szerint a világ egyik legélhetőbb városa, nem véletlenül választja lakhelyéül egyre több magyar is, akik Orbán Viktor szerint „kalandvágyból”, a Jobbik szerint kényszerűségből hagyták el hazájukat. A magyar kormánynak mára láthatóan egyetlen üzenete maradt választói felé: a bevándorlás valós problémáját rövidtávú belpolitikai célokra használják fel, és a háborús kommunikációnak alárendelik diplomáciai kapcsolatainkat is.
A Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől.
Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje
2. frissítés: "szomorú módon idegenellenes"
A videó híre már Ausztriáig is eljutott, és az osztrák közvéleményt is megdöbbentette - írja az MNO.
A balliberális Kurier napilap idézi Lázár János szavait, miszerint „itt az utcák láthatóan piszkosabbak, a környék sokkal szegényebb, és a bűnözés sokkal magasabb”. A lap gunyorosan jegyzi meg, hogy ezúttal nem Budapestről van szó. A Kurier felhívja a figyelmet arra, hogy miközben Lázár piszokról beszél, a bemutatott bécsi utcaképen semmi ilyesmi nem látható.
Az Österreich bulvárnapilap – amely főleg Sebastian Kurz néppárti kancellárhoz áll közel – azt közli olvasóival, hogy „Orbán minisztere megsérti Bécset”. A konzervatív lap, amely Orbán Viktor január végi bécsi látogatásakor a magyar kormányfőt antidemokratikus diktátornak és az EU szétverőjének nevezte, ezúttal sem fukarkodott a kritikával: „A videóval a jobboldali konzervatív Fidesz a választási kampányának helyszínét Ausztriába is áthelyezte. A felvételek eközben egy bevásárlóutca békés képét mutatják, ahol sem szemét, sem piszok nem uralkodik.” A lap megjegyzi, hogy miközben Bécs ismételten elnyerte a világ legélhetőbb városa címet, Matolcsy György jegybank-elnök szerint is Magyarország legfeljebb 2050-ben érheti el az osztrák életszínvonalat.
A másik konzervatív bulvárnapilap, a Kronen Zeitung már kissé megértőbb volt Lázárral szemben, az újság ugyanis elismeri: valós probléma lehet az, hogy 2046-ra akár minden harmadik bécsi muzulmán vallású lesz.
A konzervatív bécsi Die Presse napilap, amely Csekő Balázs nyomán ismerteti a Lázár-videó tartalmát, azt emeli ki, hogy a magyar kormánypárt a választási kampányban „elsősorban külföldiellenes retorikára” épít.
A bécsi politika is reagált a fideszes politikus szavaira. Az osztrák főváros szociáldemokrata gazdasági tanácsnoka, Renate Brauner büszke bécsiként „a legkeményebben” visszautasítja Lázár rágalmait: „Csodálkozunk és meg vagyunk döbbenve, hogy egy politikus a szomszédos országának fővárosát ilyen módon becsmérelje.” Egyben Brauner a videót „szomorú módon idegenellenes”-nek titulálja. A tanácsnok azt kívánja a magyar városoknak, hogy ugyanolyanok legyenek, mint Bécs. Barbara Novak, a szociáldemokraták bécsi tartományi titkára hangsúlyozta, hogy „a magyar választási kampánynak nincs keresnivalója Bécsben”.
Noha a bécsi szociáldemokraták szerint Lázár miatt Orbán osztrák barátainak, a Néppártnak (ÖVP) és a Szabadságpártnak (FPÖ) is elnézést kellene kérnie, az FPÖ ezúttal maga is nekiment a Fidesznek. Az FPÖ is szokott az iszlamizáció képzelt veszélyével fenyegetőzni az osztrák fővárosban, de ezúttal kikérték maguknak Lázár vádjait. Eltúlzottnak és nem éppen az udvariasság megnyilvánulásának nevezte a Lázár-videót Dominik Nepp, Bécs szabadságpárti főpolgármester-helyettese.
Bécs tizedik kerülete, a Favoriten, amely már a XIX. századtól kezdve munkás- és bevándorlónegyed, amúgy a bécsi FPÖ egyik erős bástyája, a párt rendre negyven százalék körüli eredményt ér el.
3. frissítés: Novák: igazat adhatunk ebben Lázárnak - főleg, ha ma már nincs más, aki kimondja
4. frissítés: Lázár nem Kuruc.info - neki visszaállították, amit leszedtek
A Facebook szerda este visszaállította Lázár János Bécsben készített videóját, amelyet a számos jelentés miatt automatikusan tiltott le a közösségi oldal algoritmusa - írja a Híradó.hu. A politikus megköszönte. Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready