„Ami Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelynek, az Karácsony Gergely Magyarországnak” – jelentette ki Molnár Gyula egy kampányrendezvényen. Ennek kapcsán az MSZP-elnök kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt.
Zoom
Molnár szerint aki nem szeretné a Jobbikra adni a szavazatát, annak csakis Karácsony Gergely lehet az esélyes kihívó. Kifejtette, a Fidesz-kampány olyan, mint egy „malomkerék”, melyet a választásokhoz ilyen közel már nem lehet megállítani.
A kormánypárt migránsokkal kapcsolatos retorikájára azt mondta, „nagyon nehéz ezt a politikát úgy fenntartani, hogy gyakorlatilag élő ember nem látott menekültet ebben az országban az elmúlt egy évben”.
Szerinte a választóknak „az egyik szavazatukat mindenképp ésszel” kell leadniuk az egyéni választókörzetekben: vagyis a legesélyesebb ellenzéki jelölt mögé kell beállniuk. Arra a kérdésre, hogy eszerint Gyöngyösön visszalépnek-e a legesélyesebb Vona Gábor javára, Molnár azt felelte: „van, amit nekem kell kimondanom, de van, amikor hamiskásan félrehajtjuk a fejünket, és azt mondjuk a választóknak, ha ők úgy látják”, akkor szavazzanak így.
Kifejtette: az országban „nincs 106 Márki-Zay Péter, ebben ne is reménykedjünk”, ahogy a kamupártok miatt az sem lehetséges, hogy egy teljes koordináció esetén csak ketten szerepeljenek a szavazólapon.
Azt is leszögezte: egyedül közös listával lehet legyőzni a Fideszt, azonban ebbe a „klubba” való visszatérésnek három feltétele van: elsősorban, az „esélyes jelölt" kifejezés használata, másrészt, a Kész Zoltán, Mellár Tamás és Magyar György részére történő visszalépés, harmadrészt pedig a március 15-én való közös ünneplés.
(ATV - Mandiner nyomán)