A Jobbik a strassburgi emberi jogi bírósághoz fordul, hogy jogorvoslatot kérjen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több mint 660 millió forintos büntetése miatt – jelentette be sajtótájékoztatón Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője. A politikus ismételten törvénytelennek nevezte a számvevőszék tiltott pártfinanszírozásra hivatkozó szankcióját. Az ÁSZ jogsértő módon az előírt öt munkanap helyett mindössze két munkaórát biztosított adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítésére – emelte ki.
A számvevőszék ráadásul kettős mércét is alkalmazott szerinte, mivel korábban a Fidesz a Jobbiknál nagyobb kedvezménnyel bérelhetett plakáthelyeket, az ÁSZ akkor azonban azt rendben találta – tette hozzá. Volner János megerősítette, hogy a számvevőszék szankciója után kezdett gyűjtésből befolyt összeget mindenképpen a büntetésre költik majd, ha azt a jogorvoslati eljárás lezárulta előtt be kellene fizetniük.
Az ellenzéki választási együttműködésről szóló kérdésre reagálva Volner János most kijelentette, a Jobbik soha nem lesz hajlandó együttműködni sem Gyurcsány Ferenccel, "sem szemkilövető társaival", a szocialista politikusokkal.
(MTI)