Gonda kifejező mozdulatai
300 droid oszlatott maximum 100 békésen megemlékező embert (köztük egy pajeszos, kaftános zsidót), elvitték a Zsindex riporterét is. A máskor mindig hivatkozott EU törvényeit semmibe vevő ÁVH megint hozta formáját, míg az olasz rendőrség hétfőn nem oszlatta (nem is oszlathatta) fel a keménymagos focidrukkerek hétfői, bejelentés nélküli demonstrációját, akik Gabriele Sandri temetése után jártak egyet Róma belvárosában, kemény kormány- és zsaruellenes jelszavak kíséretében. Mi lenne, ha minden nap bejelentenénk, hogy holnap demonstrálunk, bejelentés nélkül, törvényesen, aztán vagy ott leszünk vagy nem? Tegyünk próbát! Az ÁVH-nak meg főjön a feje, tényleg ott leszünk-e. Tehát gyülekező (vagy sem) hétfő reggel az Erzsébet híd budai hídfőjénél.

A törvénytipró, szemkilövő ÁVH már korábban oszlatással fenyegette meg a Magyar Önvédelmi Mozgalmat, abban az esetben ha megtartják be nem jelentett tüntetésüket. Alább a Szent Korona Rádió helyszíni tudósítása.

November 18, vasárnap:
mindenkit elengedtek pár órán belül, és mindenki ellen szabálysértési eljárást indított a rezsim politikai rendőrsége. Alapszabály: fizetni tilos, fellebbezni, ellenpereket indítani, a végén ők fizetnek.

19 óra után kb. 20 tüntető visszatért a mécseshez, a rendőrség ezután már nem avatkozott be, végre betartva a törvényeket. Korábban összesen 32 embert állítottak elő, szabálysértési eljárást akarnak indítani ellenük, de hogy hány ellen, azt még nem tudni.

18:15 Körülbelül 10 tüntető beszélget békésen a Batthyány örökmécsesnél, több csoport beült a környékbeli presszókba, a még mindig nagy erőkkel jelenlévő rendőrség, nagyjából 200 fő, békés, beszélgetnek, nem igazoltatnak senkit már.

18:00 A Batthyány-örökmécsestől újból "kikísérték" az időközben visszatérő tüntetőket.

17:58 A Zsindex saját közlése szerint tudósítójukat elvitte a rendőrség.

17:45 A rendőrség, mint aki jól végezte dolgát, visszavonult a Batthyány-örökmécseshez, a tüntetők közül 30-40 valószínûleg hamarosan visszaszállingózik a területre.

17:40 A 20 tüntetőt szorítja ki az Arany János utca irányába a rendőrség.

17:35 A Batthyány-örökmécsestől 100 méterre 20 tüntető néz farkasszemet 500 rendőrrel, miközben folyamatosan szólítják fel őket a terület elhagyására.

17:30 Az Arany János utca felé indult kb. 20 főnyi tüntetőt ismételten felszólították a terület elhagyására, az igazoltatott zsidó úriembert pedig megmotozták, rabomobilba tették, és bevitték. Végül elfogyott a számára kiszabott faji türelem is... Nocsak, antiszemita lenne a rendőrség? 2007-ben a rendőrök zsidókat visznek el nagy nyilvánosság előtt? Mazsihisz, SZDSZ, Tom Lantos, hol vagytok?

17:27 Érdekes módon a zsidó úriembert egymagában ott hagyták a téren, mert azt mondta, nem tüntet, csak sétálgat. Néhány perc múlva igazoltatni kezdték.

17:25 Gonda Lászlót és Kovács Gézát elvitte a rendőrség. Közben a sajtósokat is felszólították a tér elhagyására.

17:21 Gonda László és Kovács Géza tárgyalnak a rendőrséggel, közben körbevették a teret, azokat is igazoltatják, akik el akarják hagyni a teret. Becsületére legyen mondva, a zsidó úriember sem hagyta el a területet. Kovács Gézát és Gonda Lászlót igazoltatja a rendőrség a rabomobilnál, mert megemlítették, hogy békés tüntetést nem lenne szabad feloszlatni.

17:20 Egy kis faji megkülönböztetés: a koszorút elhelyező, szemmel láthatóan zsidó vallású úriembert illedelmesen felszólították, hogy hagyja el a területet az Arany János utca irányába, őt nem igazoltatták. Az ÁVH magyarokat bármikor, ám egyelőre nem merték vállalni, hogy a sajtó megbilincselt zsidót mutogasson...

17:17 Hatalmas a rendőri túlerő, 10 csapatszállítónyi rohamrendőr érkezett, igazoltatnak mindenkit. Az élőlánc a Székely Himnuszt énekli.

17:15 Élőláncot alkotnak a tüntetők, és éneklik a Himnuszt, miközben a rendőrök folyamatosan szólítják fel őket a tér elhagyására.

17:10 A rendőrök felszólították a tüntetőket a terület elhagyására, és körbezárták a teret. Egyedül az Arany János utca felé lehet távozni. Körülbelül 50 tüntető van szétszóródva, és ugyanennyi sajtós.

17:05 Gonda beszédében elmondta: Nekünk szabad bárhol, bármikor tüntetni, mert szabad emberek vagyunk. A beszéd közben megszaporodtak a rohamrendőrök.

17:00 A tüntetők száma eléri a 100-at. A szónokok nehezményezik, hogy minden tüntetést be kell jelenteni, ezért sem jelentették be ezt a mait. Az uniós szabályok szerint ugyanis spontán tüntetéseket nem kell bejelenteni. Az emberek elkezdtek skandálni, hogy "Gyurcsány, takarodj!", "Ria, ria, Hungária!", illetve mindenki elhelyezte a mécseseit az emlékmûnél.

16:50 Megjelent egy kaftános, pajeszos zsidó, és elhelyezett egy szál virágot az örökmécsesnél. Senki sem bántotta.

16:40 Kezdetét vette a demonstráció, körülbelül 30 fő tüntetővel és 20 sajtóssal, a rendőri készültség most még elenyésző. Tudósítónk 15 rohamrendőrt számolt össze.








Kovács Géza


Fáber Károly


Hm...




Becsületére legyen mondva, ő sem távozott az ávós felszólításra


Kíváncsian várjuk a Mazsihisz tiltakozását az antiszemita Rebisz ellen














(Szent Korona Rádió nyomán, fényképek: Szent Korona Rádió, Tomcat és Hírszerző)