A veszprémi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették azt a két cigányt, akik elfogásuk előtt és után is elvittek egy-egy autót és karamboloztak velük.
Az eljárás adatai szerint egy 25 éves halimbai és egy 19 éves ajkai retek 2018. május 4-én 17 óra 50 perc körül a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül - a benne lévő indítókulccsal – elindítottak egy Szentgálon parkoló személygépkocsit. Ezután az autót elvitték azzal a céllal, hogy otthonaikba jussanak (nem ám ellopták, hogyan is tehetnének ilyet a született ártatlanok - a szerk.), de Szentgál és Úrkút között eddig ismeretlen okból egy útkanyarulatban árokba hajtottak.
Zoom
Zoom
A helyszínre érkező rendőrök elfogták a két cigányt. Megállapították, hogy a 25 éves sofőrnek a vérében van a vezetés, mert nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és felmerült a gyanú arra vonatkozóan is, hogy bódult állapotban vezetett (értsd: "kajakra" beherbálozva). Mindkettejüket előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként kihallgatták, és
szabadon bocsátották őket.
Ezt követően a halimbai és az ajkai cigányok 23 óra 30 perckor Veszprém belvárosában egy étterem előtt parkoló Suzuki típusú járművel hajtottak el a tulajdonos tudta nélkül azért,
hogy kocsikázzanak és hazautazzanak
(nem vicc, szó szerint így fogalmaz a rendőrségi közlemény - a szerk.).
Az autóval Veszprém határában egy körforgalomnál balesetet okoztak, de onnan megállás nélkül továbbhaladtak.
Zoom
Zoom
A kis csínytevőket a veszprémi rendőrök a 8-as számú főúton, Veszprémtől nem messze tartóztatták fel. Elfogásuk után a járőrök ismét előállították a két személyt a rendőrkapitányságra, őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték. De a nyomozók ekkor már előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. (Pedig - ha már az első eset után elfelejtették - pénzt is adhattak volna nekik buszra, reménykedve, hátha harmadik autóval már nem akarnak "kocsikázni"... - a szerk.)
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Mindkét cigány ellen jármű önkényes elvétele bűntett, továbbá a halimbai ómigráns ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök a 25 éves sofőr ellen. Hogy bedrogozva törtek a gazdanép életére, az szóba sem került a rendőrségi közlemény alapján.
(Police nyomán)