Jobb későn, mint soha
Vona Gábor, az SZDSZ-szel megegyező támogatottságú, bár "némileg" kisebb hatalmú Jobbik és a Magyar Gárda elnökeként végre a sarkára állt, beszólt a cionistákkal régóta egy csónakban evező Viktornak, aki amerikai zsinagóga- és kamukausztkörútján Tom Lantossal együtt reményét fejezte ki, hogy csökken a "fasiszták" (sic!) jelentősége Magyarországon.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nem tudom, hogy a Jobbik elnökeként része vagyok-e az új többségnek, de mindig is egységes és erős jobboldalra törekedtem és törekszem. A cél ugyanis közös: végre eltakarítani ezt a nemzetáruló kormányt. Az ehhez vezető utat a Fidesz és a Jobbik másképpen képzeli el. Amíg Önök kizárólag egy jobboldali pártban gondolkodnak, addig mi az "egy tábort" csak "több zászlóval" látjuk megvalósíthatónak. Az ebből a stratégiai különbségből, valamint a Fidesz - számunkra többször nem tetsző - politikai lépéseiből fakadó ellenérzéseinket azonban józan megfontolásból mindig magunkban tartottuk.

Tettük ezt még akkor is, amikor egy francia lapban nyíltan kijelentette országnak, világnak, hogy nem fogja megengedni a Fidesztől jobbra egy életképes politikai erő megjelenését. A nyilatkozat egyértelmű és megalázó üzenet volt a közvélemény-kutatásokban épp akkor megjelenő, erősödő Jobbik számára. Azt üzente, hogy a baloldali pártokkal vívott, sokszor keserűen magányos küzdelmünkben a nagy polgári párttól nemhogy támogatást, de még semleges távolságtartást sem várhatunk.

Ön a minap az Egyesült Államokban Tom Lantossal találkozott. Azzal az emberrel, aki a törvényesen bejegyzett, a mindenre kiterjedő ügyészségi vizsgálat alapján rendben talált, a neves közéleti - köztük az Ön pártjában politizáló - személyiségek által támogatott, segített vagy éppen jegyzett Magyar Gárdát egy példátlan és antidemokratikus támadással illette. Tom Lantos az Önnel történt találkozón is megismételte őrült kirohanását, amelyet Ön a tudomásom szerint nem vitatott.

Miniszterelnök Úr rendszeresen elmondja, hogy milyen fontosnak tartja a demokráciáért vívott küzdelmet. Mi is. Nem azt kértük és kérjük, hogy Ön és párttársai értsenek egyet velünk, hogy segítsenek, vagy megértsenek, hiszen pont azért akartunk demokráciát, hogy más véleményünk is lehessen. Azt azonban elvártuk és elvárjuk, hogy az újabb miniszterelnökségére készülve egy több millió magyar ember lelkébe beletaposó politikai kalandort önmérsékletre szólítson fel, legyen az akár az Egyesült Államok egyik külügyi vezetője is.

Fiatal korunk ellenére nem vagyunk naivak, ismerjük a politika - pláne ha nemzetközi - kényszerűségeit. Tudjuk, hogy ma még az Egyesült Államok nagy úr, hogy Magyarországra is onnan "osztanak lapot". De hiszünk abban, hogy van egy határ. Ha a megaláztatásokat rendre lenyeljük, akkor azokat előbb-utóbb már törvényszerűségnek fogjuk és fogják tartani. Az Öné nemrég, a mi poharaink viszont már régen beteltek. Viselkedése kizárólag akkor érthető, ha Miniszterelnök Úr is fasisztának és nácinak tart bennünket.

Tisztelettel,

Vona Gábor,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke

U.i.:
Tom Lantos kijelentése annak idején több száz felháborodott jelentkezőt hozott a Gárdának. Kérem, üdvözölje őt a Gárda nevében is, valamint tájékoztassa a fenti tevékenységéért a Gárda "tiszteletbeli toborzókapitányává" történt kinevezéséről.

Kapcsolódó cikkünk:
- Amerikai zsinagóga- és kamukausztkörúton Viktor: egyetért Lantossal a Gárda kitiltását illetően
- Vona Gábor az iráni nagykövettel találkozott (képekkel)