2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Sugárban hányt a baba, de az oltásellenes idióta nem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá

Reklám

Tanúk meghallgatásával folytatódott a szándékos emberöléssel vádolt L. Csaba és felesége tárgyalása szerdán. A magyar oltásellenes-mozgalom exvezetői azért állnak bíróság előtt, mert öt évvel ezelőtt meghalt a házaspár hathetes kisfia. A vád szerint a baba agyvérzést kapott, mert nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték időben orvoshoz, amikor sugárban hányni kezdett. A tanúk azt mondják, L. Csaba végig akadályozta az orvosok munkáját, az apa szerint viszont a vendéglátók a hibásak, mert orvost hívtak, és a kiérkező orvosok is, mert ők meg szakszerűtlenül jártak el.
Zoom
"L." Csaba (fotók: Bődey János)
A szerdai tárgyalási napon több tanút is meghallgatott a bíróság. A bíró elsőként az azóta elhunyt Cs. Mária vallomását olvasta fel, és férjét, Cs. Zoltánt hallgatta meg, ők voltak, akik vendégül látták L. Csabáékat a tragédia napján. Az írott vallomás szerint ők egy jógaklubba jártak a vádlottakkal, de sosem álltak baráti kapcsolatban. A jógaklub szervezte 2012-ben a szilveszteri bulit. Ebben az időben a vádlottak lakásában fűtési problémák voltak, ezért a bulin előálltak azzal az ötlettel, hogy pár napra költözhessenek Cs.-ékhez, mire Cs. Mária "köpni-nyelni nem tudott", végül mégis belementek, mert megsajnálták a feleséget, L. Adát.
A vendéglátó házaspárnál a nő január 1-jén napközben nem volt otthon, csak a férje a két gyerekükkel. Szerinte délután még semmi gond nem volt. A szomszéd házaspár - akit szintén beidéztek a szerdai tárgyalásra, és akiket a gyerekeikkel együtt hívtak át a tragédia napjának délutánján pár órára játszani - annyit tett ehhez hozzá, hogy a baba gyakran sírt, míg ott voltak, de azt hasfájásnak hitték, és látták azt is, hogy a baba egyszer hányt, mire L. Ada azt mondta nekik, "ez a baba nem olyan, mint az első". A szomszédok aztán hazamentek.
Végül a vendéglátó nő este hat körül arra érkezett haza, hogy a baba már sugárban hány. Felhívta a vádlottat, aki közben hazament a saját házán dolgozni, hogy jöjjön, de a válasz az volt, hogy ez egyáltalán nem akkora probléma, hogy ezért félbe kéne hagynia a munkát. A feleség, L. Ada viszont kétségbe volt esve, olyan kijelentést is tett a vendéglátók szerint, hogy "ez a baba nem akar velünk maradni." A vendéglátó házaspár férfi tagja többször próbálta arra buzdítani L.-éket, hogy hívjanak orvost, de
L. Ada azt mondta, neki ehhez nincs joga, meg kell várnia a férjét.
Ők a gyereked életéért küzdenek
Bár újra telefonáltak neki, hogy siessen haza, ő még befejezte otthon a csempézést, "nyakig malterosan nem tudok mit csinálni", végül két és fél órával az utolsó, harmadik hányás után érkezett meg. Márciusi vallomásában L. Csaba azt állította, a baba egyáltalán nem volt rossz állapotban, csak "diszkomfort-környezetben volt" és kimerült. Nem találta furcsának, hogy sugárban hányt, hiszen a gyerekek néha rosszul vannak. Korábban azt is mondta, a vendéglátói romlott étellel kínálhatták meg a feleségét, ami az anyatejjel bejuthatott a kisbaba szervezetébe, aki ettől folyamatosan visszaköphette az anyatejet, ezt nézhették hányásnak. A vengéglátók szerint már L. Ada is sírva kérte vendéglátója vállára dőlve, hogy hívjanak orvost. Ezt a nő a szerdai tárgyaláson a szembesítésnél tagadta, mire Cs. Zoltán azt mondta neki:
még mindig nedves a pólóm a könnyeidtől.
Végül a vádlott apa mégis beleegyezett, hogy orvost hívjanak, amit meg is tettek.
Zoom
Cs. Mária szerint a kiérkező ügyeletes orvos infúziót akart beadni a babának, de az oltásellenes vádlott apa hevesen tiltakozott. A doktornő azt mondta nekik, ő arra esküdött fel, hogy segítsen, ezért mindenképp ellátja a babát. A gyerek állapota közben folyamatosan romlott, Cs. Mária szerint "olyan kezdett lenni, mintha kilencven éves lenne", férje szerint a gyerek sápadt volt, és kitágultak a pupillái.
Amikor a kiérkező mentősök berakták a babát az autóba, Cs.-ék vallomása szerint az apa mentőautót kezdte rúgni és verni, hogy engedjék be, mobiljával próbált a mentőautó ablakán keresztül képeket készíteni, mire Cs. Zoltán azt ordította neki:
Eszednél vagy? A te gyereked életéért küzdenek!
Zoom
Cs. Zoltán
A hatályos törvényeknek megfelelően az újszülöttet elvitte a mentő, kórházba került. Törvény szabályozza azt, hogy cselekvőképtelen beteg, cselekvőképtelen kiskorú, mint például L. Csabáék kisbabája esetén az orvosi ellátás és a védőnői egészségügyi szolgáltatás sem utasítható vissza. A hatályos magyar törvények határoznak arról is, hogy a kezelőorvos a kötelezettsége teljesítése érdekében szükség esetén a hatóságot is bevonhatja. A hathetes csecsemő egy héttel később a kórházban halt meg.
Az azóta elhunyt vendéglátó nő a vallomásában azt is mondta, a baba halála után az apa lelki terrorban tartotta őt, mindig attól félt, mikor bukkan fel nála, és mindenkinek azt terjesztette, Cs.-ék tehetnek mindenről, "megölted a gyerekem azzal, hogy orvost hívtál hozzá", mondta neki többször is L. Csaba. A nő szerint az apával "nincs minden rendben".
L. Ada később azt kérte Cs.-éktől a vallomás szerint, hogy amikor a rendőrség ki akarja hallgatni őket,
mondják azt, hogy nem látták a babán, hogy bármi baja lenne, mert így nem keverik bajba az apát.
L. Csaba ezt a szerdai tárgyaláson tagadta.
Hát persze hogy az orvosok felelősek az újszülött haláláért
A márciusi tárgyaláson L. Csabát - aki alapítója az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének, akik szerint a vakcinák kártékonyak, sőt életveszélyesek és daganatot okozhatnak - hallgatta meg hosszú órákon keresztül a bíróság. Akkor azt mondta, a baba koponyavérzése szerinte az ügyeletes orvos miatt alakult ki, aki túl erősen nyomkodta a baba fejét, amikor a fejvénájába akarta beadni az infúziót. L. Csaba szerint az orvos szétdurrantotta a baba két fejvénáját, majd azt mondta, hogy kicsi a véna, ezért nem tudja neki beadni az infúziót. A vádlott azt állítja, inkább a tű volt túl nagy, és felkészületlennek nevezte a kiérkező ügyeletes gyerekorvost.
Később két mentőautó is kijött, akik a csecsemőt betették az autóba, majd a vádlott szerint becsapták az ajtót, és nem hagyták, hogy a gyerekével legyen. A rendőri jelentésben viszont az állt, hogy az apa ütötte, rúgta az autót. A vád szerint azt is akadályozták a szülők, hogy a mentő elvigye a kórházba a kisbabát.
A vádlott azt is kifejtette, hogy további ok lehetett a csecsemő halálában, hogy a kátyús út miatt a mentőautó a kórházba menet egy nagyot zökkent, ekkor a kisbaba tarkója beütődött a hordágyba.
L. Csaba szerint tehát az ügyeletes orvos hozzá nem értése, a kiérkező mentősök felkészületlensége, és a mentőautóban beütödőtt fej miatt alakult ki a babánál agyvérzés, nem pedig
a K-vitamin hiánya miatt, ami a későbbi jegyzőkönyvben állt.
A vádirat szerint L.-ék második gyermeke 2012 novemberében legálisan otthon született. A kisfiú akkor nem kapta meg a kötelező és szükséges K-vitamin adagot, a szülésnél a szülők szerint se a bába, se a gyerekorvos részéről sem merült fel, hogy be kellene adni ott és akkor a K-vitamint, ők pedig nem tudtak ennek szükségességéről. A bába és az orvos tanúvallomása ennek ellentmond, a vádirat szerint az újszülöttgyógyász tájékoztatta a szülőket a vitaminok szükségességéről.
A szerdai tárgyaláson is feljött a K-vitamin témája. L. Csabáék azt mondják, a kiérkező ügyeletes orvos egyáltalán nem kérdezett a vitaminról, ennek viszont ellentmond a vendéglátó férfi vallomása, aki azt állítja,
az orvos első kérdése a babára ránézve az volt, kapott-e a gyerek K-vitamint.
A K-vitamin elsősorban a vérzékenység megakadályozása miatt fontos az újszülötteknek. Ha ennek beadását elmulasztják, az súlyos esetben agyvérzéshez, gyomor- vagy bélrendszeri vérzéshez is vezethet a babáknál. Ezt azoknak az újszülötteknek, akik egészségügyi intézményben születnek, a szülés után rögtön beadják, majd otthon a szülő adagolja havonta.
Az ügyész még márciusban azt mondta, fontos, hogy az igazságügyi szakértők szerint az agyvérzés K-vitamin hiánya alakult ki, de azt mondta, a halál bekövetkezte és a K-vitamin mulasztás között van egy lényegesebb rész:
ha a csecsemő sugárban hány, ott nagy veszély van.
Az orvosok szerint ha már az első hányás után szakellátást kapott volna, esélye lett volna a túlélésre. L. Csaba viszont megtiltotta az anyának, hogy orvosi segítséget hívjon, és végül a kiérkező orvosokat is hátráltatta munkájuk elvégzésében. Az ügyész szerint ezért szándékos emberölés a vád az oltásellenes szülők ellen.
A vádlott azt is állította, a kórházban olyan gyógyszereket adtak a babának, amiket egymással nem lehet keverni, és szerinte ezért került kómába a kisfiú.
Korábban olyan teóriával is előállt, hogy az orvosok csak az újszülött szerveire pályáztak, "nem hittem volna, hogy egy csecsemőt kivégeznek a szerveiért", mondta 2014-ben egy áltudományos műsor interjújában, de ezt a gondolatát végül a márciusi meghallgatásán elvetette.
A tárgyalássorozat pénteken folytatódik.
(Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready