2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Irgalmatlan mennyiségű pénzt lapátolnak Orbánék 2019-ben is a cigányok feneketlen zsákjába - Flóri még gyanúsított sem lehet

Reklám

Tovább nőtt a gyanúsítottak száma az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) hivatali vesztegetés gyanúja miatt zajló eljárásban – értesült a 24.hu. A kisebbségi szervezetnél 2016 elején indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), miután a cigány önkormányzat budapesti székházában egy sajtótájékoztatón lejátszottak egy hangfelvételt, amelyen elhangzott:
Farkas Flórián legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Az akkori "romaügyi" miniszterelnöki biztos cserébe azt várta el, hogy az érintett képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.
Az ügyben a legutóbbi időkig hat személyt gyanúsított meg a KNYF hivatali vesztegetés elfogadása miatt, köztük volt – úgy tudja a lap – a szervezet egyik elnökségi tagja is. Mostanra azonban hétre nőtt a gyanúsítottak száma.
Zoom
A főbűnösök még csak nem is lehetnek gyanúsítottak
Az ügyészség közlése szerint egy személyt már hivatali vesztegetés elkövetése miatt is meggyanúsítottak.
Kulcsfontosságú körülmény ugyanakkor, hogy miközben a hangfelvételen arról volt szó, hogy Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő kínált „munkalehetőséget” és pénzt több cigány politikusnak, ő nem lehet gyanúsítottja az eljárásnak. A politikus ugyanis tagja az új parlamentnek is, így őt – ahogy korábbi ciklusban is – védi a mentelmi joga, tehát a törvény szerint nem hallgathatták meg, legfeljebb tanúként.
Azt egyébként egyelőre nem tudni, hogyha nem Farkast, akkor kit gyanúsított meg az ügyészség, ahogyan máig arra sem derült fény, hogy összesen hány cigánybűnöző képviselő kaphatott ajánlatot Farkas Flóriántól. Továbbá azt sem tudni, hogy milyen forrásból származik az ígért fizetség, illetve hogy közpénzt érintett-e.
Három éve nyomoznak eredménytelenül
A cigány önkormányzat botrányai miatt egyébként számos nyomozás indult az elmúlt években, amelyek bár összeforrtak Farkas Flórián volt "romaügyi" miniszterelnöki biztos nevével, nem jutottak eredményre.
A legemlékezetesebb eljárást a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére több mint három éve folytatja költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az eredetileg uniós forrásból indult Híd a munka világába-program miatt. A program szabálytalanságai miatt még a Balog Zoltán vezette humán tárca 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a cigány önkormányzatot, igaz az összegből 1,3 milliárd forintot "elengedett".
Ennek az eljárásnak a Fővárosi Főügyészség szerint máig sincs egyetlen gyanúsítottja sem, s az ügyben annak ellenére sem hallgatták meg Farkas Flóriánt, hogy a programban kötött szerződések nagyobb részét ő írta alá.
Megszámlálhatan pénztömeget szórnak el Orbánék 2019-ben is a cigányokra
Bár a Fidesz-KDNP-kormány az elmúlt években sikerpropagandát folytatott a különböző cigányfelzárkóztatási programok kapcsán, a pénzeket a korábbi kormányzati ciklusokhoz hasonlóan nem sikerült hatékony módon elkölteni. S bár Orbán Viktor nem engedi el Farkas Flórián kezét, az új ciklusban már Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter tölti be a cigányügyi miniszterelnöki megbízott posztját.
A volt miniszter talán jobban rajta tartja majd a szemét a pénzek elköltésén is. A 2019-es költségvetési tervezet ugyanis jövőre is jelentős forrásokat biztosít a cigányság feneketlen zsákjának:
  • 546 millió forint jut a Roma Szakkollégiumi Hálózat működésére.
  • 52 millió forinttal támogatják a cigány "kultúrát".
  • Több mint egymilliárd forint jut a cigányösztöndíj-programokra.
  • 80 milliót kap a Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ.
  • 80 millióból működhet a Budapesti Roma Oktatási és Kulturális Központ.
  • Félmilliárdból támogatják a cigány nemzetiség pályázatait.
  • 520 millióból működhet az Országos Roma Önkormányzat és intézményei.
  • Másfél milliárdot kapnak a cigány települési és területi nemzetiségi önkormányzatok.
(24.hu nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready