A belvárosi rendőrök szexuális kényszerítés miatt keresik Sarhadi Bilal Ahmadot.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság 01050/2687/2018. bűnügyi számon szexuális kényszerítés bűntett miatt indított nyomozást Sarhadi Bilal Ahmaddal szemben.
A rendelkezésre álló adatok alapján a menekült státuszú 18 éves afgán férfi 2018. szeptember 9-én 3 óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt - fogalmaz a rendőrségi közlemény.
Az elkövetőről fényképfelvétel áll a hatóság rendelkezésére.

Ő lenne a 18 éves menekült fiúcska
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén - zárul a rendőrségi közlemény.
Frissítés: Egy éve élősködött az országban, az ügyben külön nyomozócsoport alakult
Nagy erőkkel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a 18 éves afgán erőszaktevőt, az ügyben külön nyomozócsoport alakult. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi menekültstátuszt kapott Magyarországon.
Dudás-Kanyog Andrea, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap a rendőrség Teve utcai épületében tartott sajtótájékoztatón elmondta: a belvárosi rendőrök azért indítottak nyomozást Sarhadi Bilal Ahmad ellen, mert – a jelenlegi adatok szerint – a férfi vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a férfi felkutatását – közölte.
A rendőrségi közlemény pontosan úgy fogalmaz: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett nő 2018. szeptember 9-én hajnali 3 óra körül bement egy Budapest V. kerületében található gyorsétterembe. A nő később elment a mosdóba, ahová az afgán férfi követte, és ott szexuális aktusra kényszerítette.
A bűncselekményt követően az afgán férfi elmenekült a helyszínről, ezután a sértett nő feljelentést tett a rendőrségen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását, melynek érdekében Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre.
A nyomozócsoport a beérkezett információkat folyamatosan elemzi és értékeli, illetve ellenőrzi az elkövető lehetséges menekülési útvonalait.
A férfi Magyarországon menekült státuszúként tartózkodott.
Több mint egy éve élt az országban
Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére telefonon viszont azt mondta, hogy a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban.
Hozzátette, Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat, kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is.
2. frissítés: Európai elfogatóparancsot adtak ki a sáska ellen
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen, akit nemi erőszakkal gyanúsítanak.
Mivel a rendőrség szerint felmerült a gyanúja annak, hogy a "férfi" külföldre szökik, ezért a BRFK a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.
A BRFK nyomozói a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.
(Kuruc.info - Police - MTI nyomán)