2019. április 21., vasárnap, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:59 Húsvéti robbantássorozat: katolikus templomokat és szállodákat értek támadások Srí Lankán08:57 19 éves lányt gázoltak agyon Cegléden08:16 Zsidóválasztás Ukrajnában: megkezdődött a második forduló07:54 Halálos verekedés volt Pesterzsébeten - legalábbis a rendőrségi megfogalmazás szerint07:27 Trükkök százait vetette be a Google a Firefox ellen - állítja a Mozilla egyik volt vezetője06:56 Bukovinai székely szokás szerinti kokonyaszentelést tartottak Kismányokon22:46 Nehéz az ebolát legyőzni, ha a kongóiak az egészségügyi központok ellen harcolnak22:17 December óta minden szombaton követelik a szerb elnök lemondását21:39 "Dulakodás közben meghalt" egy férfi Veszprémben21:04 Líbia: ellentámadást indítottak a fővárost ostromló Haftar tábornok csapatai ellen20:33 A felvidéki magyarság stációi - avagy keresztre feszítésünk története20:06 130 éve született Adolf Hitler vezér és kancellár19:35 Megtámadták az afgán távközlési minisztériumot Kabulban - a tálibok tagadnak, az IÁ hallgat19:11 Még mindig kevés tejet iszunk18:42 Selyemútépítés: húsvét után egyből a kazah és kínai elvtársakhoz siet Orbán
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Bokszoló" óvodás miatt indult eljárás egy köztiszteletben álló óvó bácsi ellen Borsodban

Reklám

„Kiállunk Mezey Attila óvodapedagógus mellett!” Ez a címe az alacskai szülők Facebook-csoportjának. A példátlan összefogásnak az az oka, hogy szeretett óvodapedagógusuk ellen eljárás indult testi bántalmazás vádjával az egyik új kisgyerek szüleinek feljelentése alapján.
Ez az elmúlt héten történt, azóta Mezey Attilát felfüggesztették a munkavégzés alól. A szülők ebbe nem törődtek bele, petíciót írtak és aláírást gyűjtöttek. Ezt a napokban átnyújtották a Berentei Tündérkert Óvoda vezetőjének, Kalász Lászlónénak, mivel az alacskai intézmény a berentei óvoda tagóvodája. A petíciót akkor 450-en írták alá, de azóta ez a szám 550-re bővült. A petícióban többek között megfogalmazták, hogy Mezey Attila több évtizeden keresztül lelkiismeretesen, szakmailag megkérdőjelezhetetlenül, a rá bízott gyermekek szeretetét kiérdemelve tevékenykedik, és méltánytalannak tartják, hogy a munkáltató felfüggesztette a munkavégzés alól a pedagógust, majd fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene.
„A petíció aláírói ezúton biztosítjuk támogatásunkról Mezey Attila óvodapedagógust a munkaügyi eljárás során ellene felmerült vádakkal szemben. A vádakat teljes mértékben alaptalannak tartjuk. Kérjük az intézményvezetőt, hogy mielőbb helyezze vissza Mezey Attila óvodapedagógust állásába” – írják többek között a szülők.
A Boon.hu szerette volna megtudni, hogy mi történt az alacskai óvodában, de se az óvodavezető, se a település jegyzője nem nyilatkozott a lapnak, azzal az indokkal, hogy a pedagógus ellen munkáltatói és rendőrségi eljárás is folyik.
Hogy miért, arról Mezey Attilától tudtak meg többet. Elmondása szerint az elmúlt héten az egyik délelőtt épp leültek a gyerekkel, hogy megbeszéljék a teendőket, amikor az egyik kisfiú, akinek ez volt a második napja az óvodában, odaállt elé.
Nézd csak milyen izmos vagyok, mondta, és befeszítette az izmát. Megtapogattam, és azt válaszoltam, hogy na, öcsém, még sok babot kell megenned, hogy olyan legyen, mint az óvó bácsié. De bokszolni tudok, így a gyerek, és gyomorszájon vágott. Erre én reflexszerűen felkaptam a kezem, ami hozzáért a fejéhez. Ő ezt az édesanyjának úgy mesélte el, hogy megpofoztam. A szülő bejelentést tett az óvodavezetőnél és feljelentést a rendőrségnél, amiben azt is írta, hogy én a gyereket a nyakánál fogva felemeltem. Ezt senki nem látta, és a kisfiún sincs nyoma semmiféle bántalmazásnak.
Hozzáteszi: 27 éve van a pályán, még soha semmi problémája nem volt. Az óvodában minden olyan feladatot is elvégez, ami nem tartozik a munkaköréhez. Ha kell, csapot vagy zárat szerel, máskor játéktárolót készít. A település közösségi életében is fontos szerepet tölt be. Amellett, hogy alpolgármester, sok-sok rendezvényt szervez.
„Óriási meglepetés, hogy ennyien kiálltak mellettem. Az eset után négy napig nem aludtam, nem ettem. Ha a vizsgálatok mégis azt állapítják meg, hogy bántottam a kisfiút, akkor vége, otthagyom a pályát. Bár már három polgármester keresett, hogy menjek dolgozni az ő óvodájukba, és tanítói végzettségem is van, de nevelési vagy oktatási intézményben nem akarok többé dolgozni” – fogalmaz elkeseredve az óvodapedagógus.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready