Az ATV kérdezte meg tőle, miért akar indulni, ha biztos Tarlós győzelmében:
"Demszkynek nem voltak korrupciós ügyei" - alább a teljes beszélgetés:
Korábban írtuk: "Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog" - de azért még Puzsér is elindulna, egyetlen programpontja van
A szerda a főpolgármesteri bejelentkezések napja volt. Miután reggel Tarlós István Orbán Viktorral közösen jelentette be az újraindulását, este egy másik súlycsoportban is történt bejelentés.
Az Index este kapta a közleményt, hogy Puzsér Róbert független jelöltként elindul a főpolgármester-választáson: nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására.
A legutóbb a HírTV-ben műsort vezető Puzsér az ígérete szerint nem egyik vagy másik párt győzelméért fog dolgozni, "hanem egy élhető Budapest megteremtéséért": ezt jelenti a program alapját jelentő "Sétáló Budapest" koncepció.
"Tarlós István a vasbetonban, a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbán Viktorban hisz. Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni. Megpróbálom meggyőzni a budapestieket, hogy szavazzanak egy élhető és zöld Budapest víziójára" - írta Puzsér a közleményben.
"Egy olyan nagyvárost képzelek el, amely nem az autók, hanem az emberek otthona, nem a polgárháború újabb színpada, hanem egy a mainál jobb minőségű élet tere. Azért hívom ki Tarlós Istvánt, mert Budapest az otthonom – az ember pedig igényes az otthonára", tette hozzá.
Puzsér egyetlen programpontja a Sétáló Budapest víziója – vagyis hogy legyen Budapest belső városrésze összefüggően besétálható és teljesen autómentes.
Puzsér támogatásáról az Index információi szerint már több ellenzéki pártban is elkezdődött a gondolkodás. Az MSZP-s Molnár Zsolt az Azonnalinak beszélt arról, hogy a szocialisták bárkit elfogadnak, akit a budapestiek egy előválasztáson támogatnak, így adott esetben Puzsért is. Az LMP-s Ungár Péter pedig az ATV-ben beszélt arról, hogy elfogadhatónak tartja a koncepcióját, és meg fogják azt vitatni a párton belül.