2019. március 26., kedd, Lehel, Turul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:02 Amerika űrbázist akar a Holdon21:36 Küszöbön az újabb gázai mészárlás - az összehasonlíthatatlan túlerőben lévő izraeli hadsereg szóvivője a palesztin kormányfőn gúnyolódik21:15 Guaidó: alkotmányba ütközik az orosz katonák jelenléte Venezuelában20:53 A "demokrácia" mai terméséből: előállították az Identitás Generáció egyik osztrák vezetőjét19:53 Erdélyi cigányok erőszakoltak meg egy francia turistalányt a Népligetben - megtapsolták a bírónőt19:11 Kötelező lesz az új autókban a tolatókamera18:25 Még egyszer 1848-ról - reakció Lantos János írására18:13 Závecz: kevés a változás a pártpreferenciákban18:00 Félmillió Asus számítógép kaphatott vírust, így ellenőrizheti, hogy az Öné köztük van-e17:57 A Harcos ajánlata (x)17:46 Az Iszlám Állam még mindig több ezer harcost tart fegyverben17:19 Jobbikos sors: korábban harcolni akart a hazáért, mára csak az O1G és a péniszkolbász maradt16:26 Minden fontos városban önálló polgármesterjelöltet állít a Mi Hazánk16:10 Megszavazták: 2021 az utolsó óraátállítás új céldátuma - esetleg 202216:02 A pápa a római városházára is vitt egy kis migránspropagandát
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

"99,9%-ban" egyetértett a Fidesz Dúró szívhang-javaslatával, mégsem szavazták meg

Reklám

Nem vette tárgysorozatba Dúró Dóra parlamenti képviselő magzati szívhang meghallgatásáról szóló határozati javaslatát a Parlament Népjóléti Bizottsága. Míg a Jobbik támogatta a beadványt, a Fidesz tartózkodott a kérdésben.
Zoom
A kormánypárti képviselő, dr. Zombor Gábor, a javaslatra válaszul hozzászólását úgy kezdte: “bár a javaslat céljával és szellemiségével 99,9%-ban egyet lehet érteni, mégis a képviselő-csoportunk a szavazásnál tartózkodni fog.”
Álláspontját azzal indokolta, hogy nem lehet egy krízishelyzetben (áldott állapotban) lévő nőt olyan pszichikai tehernek kitenni, hogy meg kelljen hallgatnia gyermeke szívhangját, tehát szembesülnie kelljen azzal, hogy a méhében hordott embergyereknek már ver a szíve. Valamint álláspontja szerint az ultrahangos vizsgálat árt a magzatnak (akit egyébként meg akarunk ölni).
Kifejtette továbbá, hogy a kérdés azért is aggályos, mert mit tegyünk, ha szegényke erőszakból fogant (kb. az abortuszkérelmek 1%-ára igaz), vagy fogyatékos.
Mert ugyebár, akkor már nem ember.
Vagy egyébként sem az?
Látható volt, hogy minden jó szándéka ellenére a fideszes honatya még némi képzésre szorul biológiából, az életvédelemmel kapcsolatos tények ismeretéből és emberi jogokból.
A Parlament Népjóléti Bizottságának többi tagja mélyen hallgatott a témában, csak remélni tudjuk, hogy azért, mert Dúró Dóra képviselő asszony rendkívül felkészült, megrázó és tényekkel alátámasztott expozéja olyan mély hatással volt rájuk, hogy meg sem bírtak szólalni.
Nem igaz mindez persze Szabó Tímeára, a Párbeszéd nevű törpepárt kicsi, ám de annál agresszívebb képviselőjére, aki általában felbőszült tigris módjára küzd mindenért és mindenkiért, akit a gonosz kormány a legkisebb mértékben meg akar rövidíteni – legyen az hajléktalan, kutya, macska, elefánt –, de mélyen megvet egy olyan javaslatot, amely az ártatlan magzatgyermekek életéért emel szót. A témához való viszonyulását úgy érezte, azzal fejezheti ki a legképletesebben, ha egyszerűen a napirendi pont tárgyalása előtt színpadiasan távozik.
Ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a szellemet a palackból kiengedték, és előbb vagy utóbb az embertelen és jogilag is aggályos terhességmegszakítások gyakorlata Magyarországon is felülvizsgálatra kerül.
Reméljük továbbá, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor a képviselők nem félnek majd kiállni olyan javaslatok mellett, amellyel 99,9%-ban egyetértenek.
Köszönöm Dúró Dóra képviselő asszonynak a lehetőséget, hogy nézőként részt vehettem az ülésen és szervezetének, a Mi Hazánk Mozgalomnak, és a javaslatot támogató Jobbiknak, hogy ma kiálltak a legfiatalabb magyar gyermekek mellett!
Budaházy Edda
Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom
A CitizenGO közleménye:
Szomorúan tájékoztatjuk, hogy nem vette tárgysorozatba Dúró Dóra parlamenti képviselő magzati szívhang meghallgatásáról szóló határozati javaslatát a Parlament Népjóléti Bizottsága. Míg a Jobbik támogatta a beadványt, a Fidesz tartózkodott a kérdésben.
A javaslat célja az volt, hogy az abortuszra készülő anyák meghallgassák a születendő gyermekük szívhangját, ezzel tájékoztatva legyenek az ő ember voltáról. A javaslatot a mai napon megakasztó parlamenti képviselők még annak is gátat szabtak, hogy a várandós anya egyáltalán tájékoztatva legyen arról, hogy egy élő embert, egy dobogó szívű kisbabát hordoz a szíve alatt!
Pedig rengeteg anya teszi fel a kérdést egy, öt, vagy akár harminc évvel az abortusza után: Miért nem szólt senki, hogy ez így fog fájni? Miért nem szólt senki, hogy nem egy sejtcsomót, hanem a gyermekemet vetettem el, aki már egy élő ember volt? Miért nem tájékoztattak erről? Most lehetőség lett volna tudatosítani, hogy egy dobogó szívű pici baba is jelen van a történetben.
Köszönjük szépen Dúró Dóra képviselő asszonynak, szervezetének, a Mi Hazánk Mozgalomnak, és a javaslatot támogató Jobbiknak, hogy ma kiálltak a legfiatalabb gyermekek mellett!
Feladatunk folyamatosan tájékoztatni a társadalmat és a döntéshozókat az abortusz borzalmáról, az általa okozott rombolásról, sebekről. És imádkozzunk! Hisszük, hogy a kitartó ima és munka meghozza egyszer a gyümölcsét…
Talán ennek a javaslatnak a sorsa ráébreszti az embereket, a szervezeteket és az egyházat, hogy folyamatosan ki kell állni, fel kell szólalni a legártatlanabbak élete védelmében, ha változást szeretnénk elérni a szívekben, a társadalomban és a törvényekben.
Sok a dolgunk, nem fogjuk feladni a munkát a legvédtelenebb kisebbségért! A CitizenGO magyar közösségének tízezrei változást érhetnek el életpárti kiállásukkal!
Üdvözlettel:
Zaymus Eszter
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready