Az ellenzéki pártok "megbízható forrásból" úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és "más kétes elemek" készülnek megzavarni a mai, "rabszolgatörvény" elleni tüntetést - olvasható a Demokratikus Koalíció által kiadott vasárnapi közleményben.
Az alábbi, az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott irományt változatlanul közöljük, mint a liberális összefogás kordokumentumát:
A Demokratikus Koalíció közleménye
Budapest, 2018. december 16., vasárnap (OS) - Ellenzék: Nem kérünk a Fidesz provokátoraiból!
Az ellenzéki pártok megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést.
Az ellenzék nem kér a Fidesz által felkért provokátorokból! A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát! Elvárjuk, hogy a Rendőrség kiemelje a tömegből a provokátorokat és a jogszabályoknak megfelelően járjon el velük szemben. Azt kérjük a tüntetőktől, hogy ne üljenek fel a provokációnak és őrizzék meg a tüntetés békés jellegét.
Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes
Demokratikus Koalíció
Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő
Jobbik
Demeter Márta frakcióvezető-helyettes
LMP
Tóth Bertalan frakcióvezető
MSZP
Szabó Tímea frakcióvezető
Párbeszéd
Szél Bernadett
Független országgyűlési képviselő
Hadházy Ákos
Független országgyűlési képviselő
Kiadó: Demokratikus Koalíció
Frissítés: "most már összekovácsolódtunk"
Az sabbati szünnap után advent harmadik vasárnapján tartott ballib tüntikén a széllib törpepárt, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea szónoklata közben meg is pecsételte a szövetséget. Mint a színpadon fogalmazott:
"Elég volt a megosztottságból, most már összekovácsolódtunk, és Orbán Viktor nem fogja tudni szétverni ezt az egységet."
Zoom
Neojobbikos tüntetők egy tavaly decemberi, Együttel, Momentummal közös demonstráción - ma már jobban üt az üzenet... (illusztráció)
(Kuruc.info)