Egy 31 éves palesztin állampolgár 2018. október 20-án éjszaka Budapest XIII. kerületében egy társasházig követett egy nőt, majd a lépcsőházban lenyomta a földre, és szexuális aktust akart létesíteni vele. A nőnek sikerült lelöknie magáról a férfit, aki ezután elmenekült a helyszínről.
Zoom
A nyomozók a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították az elkövetőt, és megállapították, hogy a palesztin férfi 2018 áprilisában egy óbudai társasházban is megtámadott egy nőt. Akkor a nőt nyakánál fogva lefogta, a földre szorította, és vele is szexuális aktust akart létesíteni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi rendőrkapitányságának munkatársai az elkövetőt 2018. december 18-án délután a XI. kerületi munkahelyén elfogták.
A Magyarországon oltalmazott státuszúként tartózkodó palesztin férfit a nyomozók őrizetbe vették, és két rendbeli szexuális erőszak bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására - közölték a Police.hu-n.