A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárást rendelt el annak az idős nőnek a büntetőügyében, aki 2018. tavaszán és nyarán 15 gépkocsit rongált meg Pécs kertvárosában.
A gyanúsított 2018 tavaszától sérelmezte azt, hogy lakóhelyéhez közeli járdaszakaszon az ott parkoló autóktól nehéz a gyalogosközlekedés. Emiatt egy alkalommal szóváltásba is keveredett egy ott megállni szándékozó autóssal.
A terhelt az útjában lévő gépkocsikon úgy "állt bosszút", hogy kulcscsomójával megkarcolta azoknak az autóknak a karosszériáját, amelyek mellett elment. Az említett módon az idős nő 15 autót rongált meg, és ezzel összesen több mint 1 millió forint kárt okozott.
Mivel a gyanúsított vállalta a kár megtérítését, és ehhez a sértettek is hozzájárultak, ezért az ügyészség közvetítői eljárásra utalta a büntetőügyet. Amennyiben az eredményes lesz és a nő teljesíti a vállalt kötelezettséget, úgy büntethetősége megszűnik, és az ügyészség megszünteti az eljárást - közölték honlapjukon.
Az egyik ilyen alkalommal készült és a rendőrség által közzétett felvétel az alábbiakban tekinthető meg: